Stanojević PLANIRA ZA BUDUĆNOST: Ultratalentovani štoper TSC-a NA METI CRNO-BELIH!

Autor:

Sport

11.11.2020

10:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uprava Partizana ne želi reprizu prošlogodišnjeg zimskog prelaznog roka kada nisu doveli nijedno pojačanje, pa uveliko planira januarske angažmane.

RepublikaFoto: Starsport
Fudbaleri TSC mogli bi da ostanu bez jednog od najperspektivnijih fudbalera

Do leta Svetozar Marković – od leta novi štoper.

Da mu se ne bi potkrale greške iz prethodne selekcije tima, kad je celu zimu prespavao, a nedavno vukao panične poteze, Partizan će već tokom januara pokušati da dovede novog centralnog defanzivca, kako prenosi "Mozzart sport".

U pitanju je mladi Bojan Balaž.

RepublikaFoto: Starsport
Bojan Balaž (levo) poslednji je štoper na meti Partizana

Prvotimac TSC-a nalazi se na radaru stručnih ljudi u Humskoj 1 i ukoliko procene da im je profil momka iz „klase 2001“ potreban za narednu sezonu postoje šanse da ga angažuju.

Tačnije,  oni žele da ga vrate u Humsku 1, pošto je Zrenjaninac prošao omladinsku školu crno-belih.

Leta 2019. je potpisao za TSC u aranžmanu po kome se Partizan odrekao obeštećenja u zamenu za procente (50:50 od naredne prodaje) i klauzule koja mu omogućava povratak na Topčidersko brdo, I to besplatno. Klub iz Bačke Topole dobio bi onda polovinu novca od sledeće prodaje.

Jedan od razloga zbog kog Bojan Balaž figurira kao opcija za jačanje konkurencije u poslednjoj liniji je brojno stanje štopera. U ovom trenutku, treneru Aleksandru Stanojeviću na raspolaganju su Maki Banjak, Igor Vujačić, Svetozar Marković i Bojan Ostojić, s tim što mladom reprezentativcu na kraju sezone ističe pozajmica iz Olimpijakosa (Partizan nema pravo otkupa), dok se iskusnom Užičaninu završava saradnja. Na platnom spisku kluba je i Dušan Lalatović, mada je opšte mišljenje da u prethodnom prelaznom roku angažovani Novosađanin nije kalibar za prvi tim. Zasad.

 

 

 

Dodatni motiv Partizana da razmišlja o Bojanu Balažu direktno je skopčan sa njegovim godinama. U januaru će napuniti 20, što znači da bi imao pravo dve sezone da bude korišćen kao „bonus“. Naročito u situaciji kad se pokazalo da velikog priliva kvaliteta i(li) doprinosa igrača U21 igrama i rezultatima ove jeseni nije bilo.

Bojan Balaž je u Partizanu stasavao pod trenerskom palicom Slađana Šćepovića, a zanimljivo je da je u mlađim kategorijama bio kapiten Strahinji Pavloviću, koji se brzopotezno preko prvog tima probio do Monaka.

RepublikaFoto: Starsport
Bojan Balaž bio je kapiten Strahinji Pavloviću u Teleoptiku

U Humskoj 1 vagaju da li je Balaž kalibar da napravi sličnu karijeru. O njemu se razmišljalo i u završnim danima prethodnog prelaznog roka, kao rezervnoj varijanti za slučaj da Olimpijakos nije pustio Markovića u Beograd, a interes je obnovljen pošto se Bojan, posle preležane mononukleoze i virusa korona, u poslednje vreme ustalio u sastavu Zoltana Saba.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading