SKANDAL NA OSTRVU: Prvi čovek engleskog fudbala podneo ostavku zbog komentara o "obojenim" fudbalerima!

Autor:

Sport

10.11.2020

18:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi čovek Fudbalskog saveza Engleske (FA) Greg Klark podneo je ostavku zbog serije komentara koji se mogu protumačiti kao diskriminatorski.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ademola Lukman

Klark je na mestu predsednika FA bio skoro četiri godine i u tom periodu isticao se mnogim kontroverznim komentarima, koje su mnogi kvalifikovali diskriminatorskim. Ali "glave mu je došla" jedna reč. Jedna, ali u današnje vreme veoma skupa. Izrekao je frazu "obojeni fudbaleri" i zbog toga je prvo morao da se izvini, a potom je i podneo ostavku.

- Moje neprihvatljive reči bile su kontraproduktivne za našu igru i one koji je gledaju, igraju, sude i uređuju. Duboko sam tužan zbog toga što sam uvredio te zajednice, koje smo moji saradnici i ja toliko želeli da uključimo. Želeo bih da se zahvalim prijateljima i kolegama na mudrosti i savetima koje su mi davali tokom godina i ova ostavka ima momentalno dejstvo - izjavio je Klark.


Inače, na istom mestu Klark je pričao o tome da "Azijati, tamnoputi i ostale etničke manjine imaju drugačije karijerne ciljeve od belaca."

A jedna od njegovih rečenica koja se i dan danas prepričava je: "Golmana u ženskom fudbalu ima sve manje jer se žene plaše da ih lopta pogodi."

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading