ZVANIČNO: Englezi povukli RADIKALAN potez zbog korone!

Autor:

Sport

11.11.2020

04:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Islanđani pre duela sa "Gordim Albionom" gostuju u Kopenhagenu, a britanske vlasti zabranile su ulazak u zemlju svima koji dolaze iz Danske.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Englezi na Islandu

Koronavirus je u velikoj meri promenio i poremetio sport širom planete, pa ni najvažnija sporedna stvar nije izuzetak. Naime, utakmica šestog, poslednjeg kola Grupe 2 A divizije Lige nacija između Engleske i Islanda za sedam dana mogla bi da bude odigrana, ni manje ni više, već na neutralnom terenu u Tirani! Razlog za to leži u poslednjoj odluci vlasti Velike Britanije da stranim državljanima, usled nezadržive pandemije KOVID-19, ne dozvole na Ostrvo sa teritorije Danske, a upravo će Islanđani u nedelju gostovati u Kopenhagenu u petom kolu najmlađeg UEFA takmičenja.

Ono što je poseban problem jeste činjenica da ta odluka Britanaca stupa na snagu baš za vikend, pa bi jedini način da "Landi" 18. novembra igraju na Vembilju da Fudbalski savez Engleske izdejstvuje da vlada, odnosno odeljenje za transport napravi izuzetak. Ukoliko do presedana, za koji malo ko veruje da će se desiti, ipak ne dođe, meč bio mogao da se igra na Er Albanija stadionu, udaljenom oko 1.900 kilometara od Londona, budući da naši susedi imaju daleko blažu regulativu u vezi sa protokolom oko ulaska u zemlju.

Azerbejdžan domaćin Crnoj Gori u Zagrebu

Zbog rata u regionu Nagorno-Karabah između Jermenije i Azerbejdžana krajem oktobra doneta je odluka da Azeri u petom kolu Grupe 1 C divizije Lige nacija Crnogorcima budu domaćini na neutralnom terenu u Zagrebu. Tako će u subotu (18.00) stadion Maksimir u prestonici hrvatske ugostiti kavkasku i balkansku selekciju, za šta je UEFA dala odobrenje.

Državljani Velike Britanije i vlasnici njihovih radnih viza, ukoliko dolaze iz Danske na Ostrvo, moraju da budu u obaveznom karantinu 14 dana, pa se javila velika nevolja i za reprezentativce Danske iz engleskih klubova. Ako budu igrali za četiri dana protiv Islanda, čak sedmorica Danaca neće moći da nastupaju za svoje premijerligaške klubove dve sedmice nakon toga, pa je panika utoliko veća.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading