LAZETIĆ EKSKLUZIVNO ZA SRPSKI TELEGRAF: Tončev nas ponižavao u Nišu!

Autor:

Sport

10.11.2020

04:11 >> 13:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uopšte me ne čudi ponašanje Ivice Tončeva i njegovo vršljanje po fudbalskim stadionima u Srbiji, poručio je za Srpski telegraf bivši sportski direktor Vojvodine Nikola Lazetić i otkrio da je i sam bio žrtva prostačkog ponašanja prvog čoveka Radničkog iz Niša!

RepublikaFoto: Starsport
Nikola Lazetić (desno)

Tončev je nedavno na meču protiv Javora u Ivanjici brutalno vređao sudiju Srđana Jovanovića, FSS i njegovog predsednika Slavišu Kokezu, kao i delegata Zorana Trajanovskog.

Sličan tretman na Čairu prošao je i Lazetić sa tadašnjim saborcima iz uprave Voše i trenerom Nenadom Lalatovićem. Nekadašnji reprezentativac naše zemlje i bivši kapiten Crvene zvezde osvrnuo se i na istorijski meč "orlova" protiv Škotske i uspehe koje klub sa Marakane beleži u Evropi.

Bili ste funkcioner u srpskom fudbalu, kako ste doživeli nedavno divljanje Ivice Tončeva iz Radničkog?

- Ja na to što je uradio Tončev ne znam šta da kažem. Ja sam, kao sportski direktor Vojvodine, sa članovima uprave doživeo veliku neprijatnost u Nišu u šestom kolu Superlige prošle godine. Dočekali su nas vrlo neprijateljski, zabranili su nam da uđemo u ložu, vređali nas svih 90 minuta. Mi smo sa predsednikom kluba odlučili da pređemo na istok, kupimo karte i sedimo kao obični navijači da ne bi eskalirao neki sukob, koji je mogao da se dogodi u tom trenutku.

Šta se dalje dešavalo?

- Oni su našeg trenera od samog dolaska na teren do kraja utakmice vređali. To je bilo takvo vređanje, ponižavanje i maltretiranje da to u životu nisam video. Jedan sportski radnik ne sme tako da se odnosi prema treneru i upravi protivničke ekipe. Ako je imao neki problem, mogao je da se javi lepo nadležnim institucijama, a ne da tako javno ponižava i vređa nekog, ja to ne podržavam.

Reprezentacija Srbije 12. novembra igra utakmicu protiv Škotske za plasman na EVRO. Kakvo je vaše mišljenje pred taj meč?

- Srbija je više oštećena od drugih reprezentacija zbog koronavirusa jer svi znamo šta znači igrati pred punim tribinama na Marakani. Iskreno verujem u naše igrače, poznajem mnoge koji sada igraju za reprezentaciju, s nekima sam igrao tokom karijere. Takođe, veoma cenim selektora Tumbakovića, koji je kroz karijeru pokazao kakav je trener, a pre svega čovek. Mislim da je došlo vreme da reprezentacija odigra na pravi način, da pokažemo suvi kvalitet i odemo na EVRO.

 

 

 

Bivši ste kapiten Crvene zvezde, ekipa Dejana Stankovića dominira u Superligi i nema poraz. Šta mogu da naprave u Evropi?

- Stvarno sam veliki optimista, kada je Zvezda ispala iz kvalifikacija za Ligu šampiona, poslao sam poruke Dekiju i Terzi kada su ih svi napadali. Rekao sam da je možda bolje što će igrati u Ligi Evrope, da je bolje da se napravi jak tim i da se juri rezultat u Ligi Evrope. Ovim pobedama Zvezda je pokazala da može mnogo da dogura u Evropi, da će sigurno prezimiti. Nadam se da će Deki Stanković i Zvezda napraviti korak dalje, da se uradi nešto što niko nikada nije uradio. Tiče se lestvice više koja je podignuta kada je trener bio Vladan Milojević i da, pored proleća u Evropi, igra i značajniju ulogu u tom takmičenju.

Pre dva meseca napustili ste mesto sportskog direktora Vojvodine, ostvarili ste veliki uspeh osvajanjem Kupa. Kako sada gledate na Vojvodinu, može li da se bori za titulu?

- Ja se iskreno nadam da će Vojvodina pružati što duže ovakve partije, da će pokazati u budućnosti da je Vojvodina jedan klub koji svi treba da respektuju. Veoma sam ponosan na sve urađeno sa Vojvodinom, klub je imao jednu od najneuspešnijih sezona, bili su osmi na tabeli i imali slabiji igrački kadar. Uspeli smo da napravimo jedan rez, da dovedemo nove igrače, novi stručni štab i da krenemo korak po korak. Vrlo sam ponosan što u prvom mandatu kao sportski direktor fudbalskog kluba mogu da budem deo nečega što će ostati upisano u istoriji Vojvodine i srpskog fudbala.

 

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ

Italija puna srpskih fudbalera

Igrali ste u Italiji sedam godina, naši igrači dominiraju u Seriji A. Koja je tajna uspeha Srba u Italiji?

- Vrlo sam ponosan na karijeru u Italiji i Turskoj. Nije lako igrati toliko dugo u Italiji jer je to zemlja koja zahteva da budete fizički spremni, traži da budete taktički i tehnički potkovani. Italijanski treneri mnogo vode računa o taktici i postavci igre. Naši igrači koji igraju u Italiji sigurno to zaslužuju kvalitetom i dovoljan podatak je to što ih cela Evropa traži i što vode glavnu reč u velikim italijanskim klubovima i svaka im čast na tome.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading