"GRAĐEVINARI" SKINULI PROKLETSTVO U DUELIMA VAN SVOG STADIONA: Rad prekinuo NEZAPAMĆEN NIZ poraza na strani!

Autor:

Sport

09.11.2020

04:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

- Ovo je odličan trijumf za nas, značiće celoj ekipi za samopouzdanje u borbi za opstanak - kaže golman "građevinara" Damir Kahriman posle pobede nad Bačkom (1:0).

RepublikaFoto: Instagram/Printscreen
Fudbaleri Rada

Fudbaleri Rada minulog vikenda prekinuli su crnu seriju rezultata na gostovanjima, koja je trajala godinu i po dana. Naime, tim sa Banjice je u subotu pobedio Bačku u Bačkoj Palanci sa 1:0 u 14. kolu Superlige i tako ostvario prvu pobedu van svog terena posle čak 23 uzastopne utakmice!

Tokom tog perioda, plavo-beli su teren napuštali pognute glave u 22 navrata u Superligi Srbije i jednom u nacionalnom kupu. Zanimljivo da je poslednje slavlje "građevinara", gle čuda, bilo takođe na severu Bačke (2:1), i to 5. maja 2019. Ekipa Milana Milanovića od tada je ušla u kanal, iz kog nije izašla 18 meseci. Upisan je remi na narednom meču u Šapcu protiv Mačve, a zatim su usledili samo porazi. Osim strelca gola Martina Novakovića, jedan od najzaslužnijih za veliku pobedu Rada u vojvođanskoj ravnici je i iskusni golman Damir Kahriman (35), koji je u razgovoru za Srpski telegraf istakao da će ovaj trijumf značiti u borbi opstanak.

- Čuo sam za taj podatak, ja sam skoro došao u klub i naravno da mi je bitno da pobeđujemo. Ovo je odličan trijumf za nas, značiće celoj ekipi za samopouzdanje i naredne utakmice koje nas očekuju. Rad se bori za opstanak, ali svi u klubu razmišljamo pozitivno i želimo da ostvarimo cilj, a to je da se i naredne sezone Superliga igra na Banjici - rekao je bivši reprezentativac Srbije.

RepublikaFoto: Starsport
Čuvar mreže Damir Kahriman na prijemu godišnje nagrade Sindikata profesionalnih fudbalera "Nezavisnost" 2916. godine

"Građevinari" posle 14 kola u Superligi Srbije zauzimaju 17. poziciju sa 12 bodova, a ukoliko žele da i naredne sezone igraju u elitnom društvu, moraju da budu na najmanje 14. poziciji pošto iz lige ispada šest ekipa.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading