POKORILI EVROPU: Brutalna DOMINACIJA Nemaca u Ligi šampiona!

Autor:

Sport

06.11.2020

04:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svi timovi iz Bundeslige zabeležili pobede u trećem kolu elitnog takmičenja uz ukupnu gol-razliku 17:3.

Igrači minhenskog Bajerna

Svaka čast Englezima na maksimalno komercijalizovanoj Premijer ligi, Špancima na jakom takmičenju, čija je glavna zvezda Lionel Mesi, ali ubedljivo najbolji fudbal u Evropi trenutno igraju Nemci. Svi timovi Bundeslige zabeležili su pobede u trećem kolu Lige šampiona, a koliko su mleli rivale po kontinentu, svedoči i ukupna gol-razlika u njihovu korist - 17:3!

Menhengladbah je demolirao Šahtjor sa 6:0, isto toliko golova spakovao je prvak Evrope Bajern u mrežu Salcburga (6:2), Dortmund je preslišao Briž sa 3:0 (svi golovi u prvom poluvremenu), dok je Lajpcig u reprizi prošlogodišnjeg polufinala elitnog takmičenja savladao PSŽ sa 2:1.

ČUDESNI REZULTATI

Ovakav epilog ne iznenađuje iskusnog trenerskog vuka Dragoslava Stepanovića, koji tvrdi da sve te maestralne partije dolaze iz uređenog fudbalskog sistema.

- Sve što se događa jeste epilog cele situacije koja se dešava u nemačkom fudbalu. Igrači ne moraju da razmišljaju da li će biti plaćeni i da li će im se klub ugasiti. Vodi se računa o finansijama, a na fudbalerima jeste samo da igraju i probaju da budu što bolji - rekao je Stepanović za Srpski telegraf, a potom i redom analizirao svaki nemački tim u elitnom takmičenju.

RepublikaFoto: Starsport
Dragoslav Stepanović

- Menhengladbah me iznenadio. Njih vodi Marko Roze, moj bivši igrač, kog sam trenirao u Lajpcigu. Napravio je čudesne rezultate i sa Salcburgom, on je trener budućnosti. Imaju strašan trio-napred, koji čine Tiram, Embolo i fantastični Plea, kog jure veliki klubovi.

Bajern je upisao 14 uzastopnih pobeda u eliti, ali lakoća s kojom pune mreže rivala jeste pomalo i jeziva. Na njihovom putu stradala je prošle sezone dvaput i Crvena zvezda, kojoj su Bavarci dali šest golova na Marakani (0:6). Međutim, ispada da to i nije neka sramota jer je Totenhem primio sedam (7:2), a Barselona čak osam (8:2) od vladara kontinenta.

- Bajern me podseća na onaj iz sedamdesetih koji je triput bio prvak Evrope. Salcburg je imao 2:2 na 15 minuta do kraja, a onda su ih rasturili. Zapanjujuće je koliko trče i koliko svi rade za tim. I naravno, milo mi je kad vidim da uvek jure da daju gol više. Ako vam daju 14, pojuriće i 15 - objasnio je Stepi.

FORSIRAJU MLADE

Dortmund i Lajpcig oduševljavaju neutralne navijače jer forsiraju mlade fudbalere.

- Dortmund stalno forsira mlade fudbalere i daje im šansu, a bori se za titulu. Holand daje golove stalno, razbija u Ligi šampiona. Naš Luka Jović bi trebalo da gleda i uči kako se taj momak ponaša i da ga zanima samo fudbal. Lajpcig je sad uzeo našeg Lazara Samardžića iz Herte i odmah mu dao šansu. Mogao bi tamo lako da postane standardan - zaključio je Stepanović.

REZULTATI NEMACA

Šahtjor - Menhengladbah  0:6 (0:4)

Salcburg - Bajern 2:6 (1:2)

Lajpcig - PSŽ 2:1 (1:1)

Briž - Dortmund 0:3 (0:3)

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading