Kad klubovi procene, jedan debeo, drugi ima veliku glavu, treći "patuljak", a oni majstori!

Autor: I. V.

Sport

04.11.2017

21:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mnogi klubovi su napravili velike greške vodeći se fizičkim karakteristikama igrača, a ne gledajući njihov talenat i fudbalsko znanje.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Za Iska su tvrdili da ima preveliku glavu i da zato neće biti veliki fudbaler

Barselona je Žordija Albu oterala iz kluba kada je imao 14 godina jer je bilo jasno da neće porasti. Nekoliko godina kasnije vratili su ga u svoje redove ali su morali papreno da plate njegove usluge.

Katastrofanlu grešku napravio je i Lion koji nije kupio Antoana Grizmana jer je nizak i po njihovom mišljenju nije imao dovoljno fizičkih predispozicija za francusku ligu gde se igra tvrdo.

Možda i najbizarniji razlog da igrač ne bude zadržan je razlog zbog kog Junajted nije uzeo Iska. U klubu iz Mančestera su tvrdili da mu je glava prevelika u odnosu na telo i zbog toga vezista Reala nije postao "đavo".

Brazilski Palmeiras 2009. nije kupio Džejmsa Rodrigeza, smatrali su da je Kolumbijac predebeo.  Roberto Insinje je razmišljao da napusti fudbal jer mu je u Napoliju rečeno da tako mali nikada neće postati profesionalac. Kejlor Navas nije branio iako je imao fantastične reflekse, čak je bio rezerva na početku seniorske karijere upravo zbog visine.

Huan Mata nije stigao u Real jer je "prenizak i da ne može da igra odbranu", a David Silva 2013. nije otišao u Arsenal, procenili su da nije dovoljno snažan za igranje u Premijer ligi.

Svi ovi momci napravili su sjajne karijere iako su za njih tvrdili da nikada neće uspeti. Nije sve u fizičkim predispozicijama, mnogo je u talentu i napornom radu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading