Mediji u Nemačkoj ODUŠEVLJENI: Joviću, Mitroviću, pazite se, SRPSKI DŽIN GOSPODARI BUNDESLIGOM!

Autor:

Sport

31.10.2020

15:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski fudbal imao je ogroman uticaj na Bundesligu tokom godina. Ako njom nisu gospodarili naši reprezentativci poput Marka Pantelića ili Luke Jovića, onda su to radili momci koji su našeg porekla, ali imaju pasoš neke druge države, a takav je slučaj i sa jednim momkom iz Štutgarta.

RepublikaFoto: Instagram/printscreen
Saša Kalajdžić

U pitanju je Saša Kalajdžić, momak zaista gigantskih proporcija koji mreže rešeta u dresu ekipe u kojoj je svojevremeno žario i palio Danijel Ljuboja, u Štutgartu.

Kalajdžić je visok 200 centimetara, a iako je rođen u Beču i tamo živi ceo život, on ipak vuče korene iz naše zemlje.

Ovaj džin odlično se snašao u elitnom rangu nemačkog fudbala od kada je stigao iz austrijske Almire, pa je na prvih šest utakmica u Bundesligi postigao sjajnih tri gola i dve asistencije.

 

Ova informacija nije promakla ni medijima u Nemačkoj, pa su Kalajdžića svrstali u zaista elitno društvo, između Erlinga Halanda i, ni manje ni više, Roberta Levandovskog!

Sjajan start karijere u vrhu evropskog fudbala nije promakao ni čelnicima FSS, pa su se oni raspitali o njegovoj želji da zaigra u dresu "Orlova", ali Kalajdžić ipak smatra da je njegova budućnost u dresu Austrije, ako taj poziv ikada stigne.

- Rođen sam u Austriji. Moja porodica i prijatelji žive ovde. Volim ovu zemlju, a to da bih mogao da zaigram za Srbiju su čiste spekulacije, bar za sada. Fokusiran sam na poziv iz selekcije Austrije, ali ako poziv iz Beograda stigne, tada ču ga razmatrati - istakao je Saša Kalajdžić.

Zanimljivo je da je on na debiju za mladu selekciju Austrije postigao gol upravo protiv "Orlića", ali ga nije proslavio, kao što neće ni u senijorskoj reprezentaciji ako do toga dođe.

Nikad ne recite nikad...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading