Crveno-beli SAMLELI SLOVAN na putu ka NAJUBEDLJIVIJEM TRIJUMFU IKADA u grupnoj fazi evropskih takmičenja!

Autor:

Sport

29.10.2020

17:36 >> 20:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crvena zvezda pokazala je u drugom kolu Lige Evrope da apsolutno ima čemu da se nada kada je plasman iz grupe L u pitanju.

RepublikaFoto: Starsport
Fudbaleri Zvezde deklasirali su Slovan rezultatom 5:1

Crveno-beli su savladali Slovan rezultatom 5:1, čime su ih pretekli na drugom mestu na tabeli.

Izostanak Dejana Stankovića bio je gotovo neprimetan, pa je sastav za koji se odlučio Nebjoša Milošević potpuno nadigrao rivala. Napad je izgledao veoma ubojito, oštri su bili i Falčineli i dvostruki strelac Ben, dok je levi bok Zvezde zaslužio salvo pohvala, pošto je tandem Rodić-Ivanić započeo maltene svaki opasan napad crveno-belih. 

Odbrana Beograđana bila je znatno manje impresivna, pa je Matušek iskoristio kiks Sanoga i nespretnu reakciju zadnje linije kako bi savladao Milana Borjana sa ivice šesnesterca.

Izvrsnu partiju, kako individualno tako i kolektivno, krunisao je Milan Gajić efektnim pogotkom iskosa posle odbitka, a tačku na i stavio je Katai posle sjajnog slaloma kroz sredinu odbrane Libereca,
čime je podsetio na Dejana Savićevića.

Drugo kolo Lige Evrope dobro se završilo po navijače Crvene zvezde, a u sledećem se crveno-beli sastaju sa belgijskim Gentom, skim će se boriti za drugo mesto u grupi L.

Belgijanci su u ovom kolu poraženi 4:1 od Hofenhajma.

Ta utakmica biće na programu 5. novembra. 

 

Kraj drugog poluvremena, Crvena zvezda - Liberec 5:1

 

90. minut - Barac je zamenio Maru, a sudija je meč produžio četiri minuta.

88. minut - Željko Gavrić mogao je da se upiše u strelce posle izvrsnog driblinga, ali je golman češkog kluba ipak bio solidan. Pankov je zamenio Falčinelija, a Kataija Aleksa Vukanović.

87. minut - Jan Šulc menja Hromadu u ekipi Slovana. Igra se preselila na polovinu Zvezde, ali pretnje po Borjanov gol još uvek nema.

85. minut - Gavrić u prvom napadu na terenu uspeva da iznudi faul. Prekid nije rezultirao šansom, ali nije ni kontra-napad ekipe iz Libereca.

82. minut - Seku Sanogo zaradio je žuti karton posle loše intervencije pri kontri. Željko Gavrić i Njegoš Petrović zamenili su Mirka Ivanića i Bena.

79. minut - Željan uspeha, Mirko Ivanić bio je sebičan pa je osujetio napad Zvezde za 6:1.

77. minut - Gobeljić je Kataija "proterao" na levo krilo, pa se Ivanić vratio na poziciju desetke.

75. minut - Milan Rodić odradio je posao za svaku pohvalu, pa ga je na terenu zamenio Marko Gobeljić. I trener Slovana napravio je dve izmene, pa je zamenio oba špica.

73. minut - Rodić nastavlja da centrira sa leve strane, ali Ben dva puta nije uspeo da pronađe završnicu.

69. minut - Zvezda juri petardu! Opet je pokušao Ben, ali je bio izblokiran. Tada je Falčineli pogodio još jedanput posle kornera, 5:1!

68. minut - VELESLALOM KATAIJA ZA 4:1!

RepublikaFoto: Starsport
Aleksandar Katai postigao je četvrti gol Zvezde

67. minut - Sudija je napravio propust kada nije primetio da je Moskera očigledno nagazio Milunovića. Umesto toga, kaznio je kapitena Borjana.

66. minut - Sjajnu intervenciju Borjan je ispratio očajnom, gde je posle dubokog pasa Slovana umalo spustio Matušeku loptu na nogu.

65. minut - Da Ben nije postigao dva gola, Ivanić bi morao da bude u razgovoru za igrača utakmice. Apsolutno je svugde, razigrava saigrače ali prodire kad treba, samo mu fali gol kako bi krunisao veličanstven perfomans.

63. minut - Mirko Ivanić ponovo se našao u gol-šansi, ali je ovaj put poslao preslab šut ka Nujenu. Sudija je već u sledećem napadu svirao diskutabilan prekšraj tik izvan šesnesterca Zvezde, ali je sjajan šut Mare u gornji levi ugao Borjan odbranio podjednako impresivnom paradom.

58. minut - Tim sa severa Češke sve češće preti posle prekida, ali Zvezda to koristi da se otisne u kontru. Katai i Ben istrčali su odličan protiv-napad, ali reprezentativac Srbije bio je neodlučan pa na kraju nije ni šutnuo ni bacio pas, već je pogodio golmana Slovana.

56. minut - Borjan je loše reagovao posle naizgled naivnog pokušaja Matušeka, ali Slovan nije kaznio grešku kapitena Zvezde.

55.minut - Česi ponovo ne mogu da izađu sa svoje polovine terena. Nažalost, usledio je period igre u kome je Zvezdinim igračima pala koncentracija, pa su Miloševićevi puleni napravili niz nepotrebnih grešaka.

52. minut - Preskakanje sredine odlično se isplatilo crveno-belima, ali oni sa dugim, kosim loptama ne prestaju, već Ben ponovo preti posle odličnog pasa Kataija. 

50. minut - GOOOOOOOOOOOOOLLLLLLL! Milan Gajić matira Nujena posle odbitka!

RepublikaFoto: Starsport
Milan Gajić treći se upisao u strelce protiv Libereca

48. minut - Počelo je drugo poluvreme, a već posle dva minuta crveno-beli su se suočili sa dve povrede. Borjan je dobio udarac ali je ostao na terenu, dok je Gobeljić poslat na zagrevanje zbog povrede Gajića.

Kraj prvog poluvremena, Crvena zvezda - Liberec 2:1

 

44. minut - Mirko Ivanić PONOVO nije iskoristio pas Bena, koji mu je gol servirao na tacni. On je umesto plasiranja šut poslao visoko iznad gola.

41. minut - GOL. Matušek je iskoristio grešku Sanoga kako bi matirao Borjana. 

RepublikaFoto: Starsport
El-Fardu Ben

37. minut - Prvi udarac posle prekida u ekipi Slovana uputio je Mara, ali neprecizno. Katai je potom spektakularno šutirao sa skoro 40 metara, ali je njegov torpedo nažalost pogodio stativu.

34. minut - Ben očigledno bolje završava nego što izvodi prekide, pošto je Afrikanac već dva puta poslao pas u noge protivnika posle kazne. 

33. minut - Zvezda je pokušala da pripreti iz kornera, ali Ben nije uspeo da pronađe nekog od viših saigrača. Napad Slovana potpuno je impotentan, uprkos nesigurnosti odbrane domaćina.

30. minut - Ponovo je usledio period sporije igre. Igrači Slovana iskoristili su pad tempa kako bi organizovali laganu, staloženu kontru, ali se Moskera nije snašao u petercu.

27. minut - Ben je oboren na 25 metara od gola Slovana. Centaršut Kataija iz prekida nije napravio probleme protivniku.

RepublikaFoto: Starsport
El-Fardu Ben postigao je i drugi gol za Zvezdu

25. minut - Opet loša defanzivna intervencija. Ovaj put je Katai mogao da matira sopstvenog golmana nespretnom reakcijom, ali na svu sreću Borjan nije imao većih problema.

24. minut - Zvezda ređa šansu za šansom. Ponovo je opasnost počela na levom boku, ali ovaj put pas u sredinu nije bio zadovoljavajuć, pa su se Katai i Falčineli spetljali na malom prostoru.

22. minut - Sjajan dan u kancelariji potvrdio je El-Fardu Ben sa drugim pogotkom na utakmici, ali treba čestitati i momcima sa levog krila Zvezde, pošto su oni zaslužni za odličnu kontru koja je rezultirala golom.

21. minut - GOOOOOOOOOOL!!!!!!!!!!! BEN DUPLIRA!

20. minut - Slovan pokušava da dugim loptama preskoči stameni vezni red Zvezde, ali u tome za sada ne uspevaju. Ipak, treba upozoriti na oprez u odbrani, pošto poslednjih nekoliko intervencija nisu ulile previše pouzdanja.

18. minut - Ivanić kao da je pročitao našu kritike i odlučio da dokaže da nismo upravo. Svugde je po terenu, sve je bolji i u prodoru i pri dodavanju, pa deluje kao da je pitanje vremena kada će savladati Nujena.

16. minut - Milan Rodić gospodari levom stranom terena, gde je oteo loptu i započeo odličnu kontru, ali Mirko Ivanić nažalost nije uspeo da savlada golmana u duelu jedan na jedan. Već u sledećem napadu polu-špic Zvezde bio je bolji, ali je njegov šut iz nezgodnog ugla ipak odbranio Nujen.

13. minut - Mirko Ivanić nikako da se uigra od oporavka posle Kovida, pa i na ovom meču često greši. Trener Slovana promenio je aranžman svojih igrača na terenu, pa će sada Sadilek i Koscjelnik zameniti bokove. Ekipa iz Libereca preti posle kornera, ali za sada bezopasno.

10. minut - Period brze i agresivne igre kao da je prošao, malo su pustili nogu sa pedale crveno-beli, ali odbrana Zvezde svejedno bez problema nastupa na nekih 30-ak metara od svog gola.

9. minut - Gajić ponovo pokušava! Crvena zvezda gazi Slovan!

8. minut - Zvezdin pritisak se isplatio, pa je ekipa iz Ljutice Bogdana postigla prvi gol u ovogodišnjoj Ligi Evrope.

RepublikaFoto: Starsport
Sjajna igra Zvezde krunisana je prvim golom u Ligi Evrope

7. minut - GOOOOLLLLL!!! Zvezda vodi posle pogotka Bena!

6. minut - Štoper Tijani ozbiljno je zapretio Borjanu iako je šutirao sa više od 30 metara. Lopta je završila tik iznad prečke, a Zvezda se već u sledećem napadu našla u izglednoj kontri. Trener Slovana očigledno je postavio agresivniju zamisao u odbrani, pošto skoro svaki atak crveno-belih zaustavljaju prekršajima.

3. minut - Čarke su počele već u trećem minutu. Gajićc i Moskera zakačili su se pored aut-linije, ali nije došlo do ozbiljnijeg sukoba. Dijego Falčineli pokušava da se oslobodi, ali deluje kao da ga protivnici udvajaju kada uđe njihovu trećinu.

1. minut - Počeo je fudbal na Marakani. Prvi napad imala je Zvezda, ali je Ben posle odličnog prodora neprecizno centrirao.

I tribine su spremne, a preko severa visi transparent na kome piše sledeće:

RepublikaFoto: Starsport

Fudbaleri su izašli na teren stadiona "Rajko Mitić", gde neki fotografišu atmosferu.

RepublikaFoto: Starsport

Crveno-beli oslabljeni su za usluge šefa stručnog štaba Dejana Stankovića, ali je Nebojša Milošević spreman da preuzme odgovornost i da Zvezdi pomogne da se domogne prvih bodova u grupi L.

Tok utakmice uživo možete pratiti na našem sajtu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Srba

29.10.2020 20:14

Mlin da zadrži postavu i za sledeće utakmice.