SPEKTAKLU LIGI ŠAMPIONA: Atalanta i Tadić za fudbalski orgazam

Autor:

Sport

27.10.2020

04:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako volite moderan, efikasan, totalni fudbal, onaj zbog kog ćete na 90 minuta, ako treba, zanemariti posao, prijatelje, pa i porodicu, onda večeras morate gledati duel Atalante i Ajaksa (21.00, Arena sport 4) u drugom kolu D grupe Lige šampiona. Filozofije trenera "boginje provincije" Đan Pjera Gasperinija i njegovog kolege sa klupe "kopljanika" Erika ten Haga garantuju nam esenciju čistog fudbalskog hedonizma, za gol više i miris onih skoro iščezlih vremena u kojima je lepota igre bila iznad besomučnih taktičkih nadmudrivanja.

Dušan Tadić

Atalanta u duel ulazi nakon poraza od Udinezea (1:3) u Seriji A, dok su "amsterdamersi" Dušana Tadića u subotu oborili rekord Eredivizije samlevši Venlo u gostima sa nestvarnih 13:0. Na šest mečeva crno-plavih ove sezone viđen je 31 gol ili brutalnih 5,16 po meču, što je savršen dokaz kakav fudbal igra četa sa stadiona Atleti Azuri. Ipak, četvorostruki prvak Evrope u Bergamo dolazi sa fantastičnom tradicijom, budući da u zadnjih devet gostovanja u Ligi šampiona imaju šest trijumfa i tri remija, a ako se tome dodaju i kvalifikacije za elitu, niz seže do 15 mečeva na strani bez poraza. Takođe, Ajaks je neporažen na pet poslednjih duela na Apeninima.

Jedna od udarnih igli Atalante večeras biće upravo Holanđanin Hans Hatebur (26), nekadašnji desni bek/krilo Groningena.

- Igrao sam mnogo puta protiv Ajaksa, ali nikada u Ligi šampiona i to će biti totalno drugačije iskustvo. Mediji u Holandiji su otpisali moju Atalantu, govore kako bi trebalo lako da nas pobede. Ipak, znamo kako da igramo protiv njih, dobro smo uigrani jer smo zadržali tim iz prethodne sezone - rekao je Hatebur.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading