STANKOVIĆEVA EKIPA SE MUČI S POSTIZANJEM GOLOVA: Najjalovija Zvezda u zadnjih sedam godina!

Autor:

Sport

27.10.2020

04:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nešto definitivno ne štima u napadu Crvene zvezde u poslednje vreme, golgeteri su zatajili, a remi sa Javorom (0:0) samo je potvrdio golgetersku krizu kakva na stadionu "Rajko Mitić" nije viđena čak sedam godina.

RepublikaFoto: Starsport
Dejan Stanković

Naime, crveno-beli su pre duela sa Ivanjičanima izgubili od Hofenhajma sa 2:0 na startu Lige Evrope i igrali 1:1 sa Partizanom u 163. derbiju, a poslednji put im se desilo da u tri uzastopna meča ne trijumfuju, uz samo jedan dat gol, na startu sezone 2013/2014. Tada je ekipa koju je s klupe vodio Slaviša Stojanović najpre igrala kući 0:0 sa IBV Vestamanjom u revanšu drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope da bi duelima treće runde sa Černomorecom bila poražena u Odesi sa 3:1 i remizirala u Beogradu 0:0.

ZAČARANA MREŽA

Otada sve do nedelje uveče nije se desilo da u 270 uzastopnih minuta prvak Srbije ne pobedi i pritom ne zatrese mrežu rivala više od jednom. Preksinoćni duel protiv superligaša iz Ivanjice bio je 17. u ovoj sezoni za crveno-bele, pa je možda i umor posledica neefikasnosti, koja preti da pređe u hroničnu.

Ipak, trenera Zvezde Dejana Stankovića moraju da zabrinu neki podaci, koji su upereni protiv njegovog tima. U tri poslednja duela tim iz Ljutice Bogdana uputio je zbirno samo pet šuteva u okvir gola, i to tri Javoru niti jedan Hofenhajmu i dva Partizanu. Jeste da su u Humskoj zatresli stativu, a u nedelju i prečku, međutim, lopta iz igre nije htela u gol.

NAPADAČI, PRORADITE

Po glavama čelnika, članova stručnog štaba, ali i navijača najtrofejnijeg srpskog kluba vrzma se neumoljiva statistika, koja kazuje da je poslednja dva gola Zvezda dala na isti način - iz jedanaesterca. Aleksandar Katai protiv večitog rivala i Mirko Ivanić protiv Napretka bili su precizne penaldžije, što znači da velikan sa Marakane čeka na gol iz igre čak 351 minut, još od pogotka Dijega Falčinelija Kruševljanima u 10. kolu Superlige 4. oktobra.

 

Što je mnogo - mnogo je. Strelci moraju da našteluju svoje oružje kako znaju i umeju jer već za dva dana u Beograd stiže Slovan iz Libereca na megdan drugog kola L grupe Lige Evrope.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading