Pravda je ponekad i brza: MURINJO ISTI DAN POČEO I ZAVRŠIO SUĐENJE

Autor:

Sport

03.11.2017

12:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Portugalski fudbalski stručnjak Žoze Murinjo imao je danas ročište pred španskim sudom zbog navodne utaje poreza. Slučaj je odmah i zatvoren, pošto se portugalski stručnjak dogovorio sa predstavnici pravosuđa da uplati određenu sumu i zatvori proces.

Murinjo je bio stranka za primer na sudu

Murinjo se navodno teretio zbog neprijavljivanja prihoda od prodaje prava njegovog lika za fotografije.

- Prvo mi je rečeno da je moja poreska situacija potpuno legalna. Nekoliko godina kasnije,l rečeno mi je da je otvorena istraga, da moram to da sredim i da platim sumu X. Nisam se bunio, platio sam i slučaj je zatvoren - rekao je menadžer Mančester junajteda. 

Murinjo nije prva osoba iz sveta fudbala koju su španski tužioci krivično gonili zbog utaje poreza prethodnih godina.

Fudbaler Barselone Lionel Mesi i njegov otac su prošle godine proglašen krivima po tri tačke optužnice. Mesi je dobio uslovnu kaznu zatvora od 21 meseca zbog utaje poreza. 

Kristijano Ronaldo, Marselo, Rikardo Karvaljo, Anhel di Marija, Havijer Maskerano i Fabio Koentrao su među fudbalerima koje su ispitivale španske poreske vlasti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading