UGOVOR MU ISTIČE U MAJU: Vladan Milojević planira POVRATAK u Evropu dok ga opsedaju Kinezi i Arapi!

Autor: mozzartsport

Sport

24.10.2020

18:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Al Ahli predvođen srpskim stručnjakom Vladanom Milojevićem je jedini tim sa dve pobede i bez primljenog gola s početka nove sezone u Saudijskoj Arabiji.

RepublikaFoto: Starsport
Vladan Milojević

Klub iz Džede trenutno je ispred trofejnijih (Al Hilal, Al Naser) i platežno moćnih (Al Itihad), ali rano je za prognoze.

- Jedina smo ekipa sa dve pobede i jedina bez primljenog gola- rekao je srpski stručnjaku intervjuu za "Mozzartsport".

U uvodu je savladan Al Batin u gostima, pre dva dana uzeta mera Al Vahdi. 

- Imamo težak raspored, ali se snalazimo u zahtevnom ritmu. Što dobija na značaju ako se zna da nismo imali dovoljno vrema za pripremu, pre tri sedmice okončali smo učešće u Ligi šampiona Azije i maltene u hodu pravili skicu tima za novu sezonu.

Velikan iz Džede nije potrošio nijedan jedini evro u prelaznom roku.

- Finansije su uticale da svuda u Arabiji bude manje zvučnih poslova ovog leta. Većina klubova posvetila se stabilizaciji, revašanju tekućih problema nastalih kao posledica globalne krize. Moj Al Ahli je doveo Ljubomira Fejsu iz Benfike, rumusnko krilo Aleksandrua Mitritu iz Njujorka i to na pozajmicu, marokanskog vezistu Drusa Fetuhija i štopera Talala Al Absija iz Al Tovona. S obzirom da je prethodna sezona okončana krajem septembra potrebno im je vreme da se uhodaju, polako ulaze u ritam i ubeđen sam da smo napravili dobar odabir.

 

Srpskim ljubiteljima fudbala Al Ahli će biti interesantan, osim Milojevića i Marka Marina mogu da prate i učinak Fejse.

- Iako dugo nije igrao, Ljuba je odmah po dolasku pokazao da će biti kapitalno pojačanje. U prošlom kolu držao je sredinu terena svih 90 minuta, pravi je profesionalac, posle godina potvrđivanja u Benfiku, učešča u Ligi šampiona i Ligi Evrope takav igrač nam je dragocen da nadoknadi odlazak Souze i donese prevagu na sredini terena. Žao mi je što će Bosanac Šarić biti van stroja pet meseci zbog povrede prednjih ukrštenih ligamenata, ali guramo dobro.

Milojević ima poverenje rukovodstva i bez je pritiska da se popravi plasman u odnosu na minulu sezonu kad je zauzeto treće mesto na tabeli i stiglo se do četvrtfinala Lige šampiona Azije. Prvenstvo ze završava u maju, a ujedno i ugovorna obaveza Vladana Milojevića i Al Ahlija.

- Tačno je da je tad predviđen kraj saradnje. Zasad ne razmišljam o detaljima ugovora, stalo mi je da ekipa ostvari što bolje rezultate, a menadžer je taj koji vodi računa o mojoj karijeri.

RepublikaFoto: Starsport

Bilo je ponuda bogatih kineski, i nekih klubova iz Katara.

"Upoznat sam. I fokusiran na Al Ahli".

Milojević planira da se vrati u evropski fudbal, a selektorsko mesto je san svakog trenera.

- Imam ambiciju da se u nekom trenutku karijere oprobam još jednom na Starom kontinentu. Što se drugog dela pitanja tiče, koji trener ne bi voleo da vodi reprezentaciju- zaključio je Vladan Milojević za "Mozzartsport".

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading