RAPSODIJA NA OLIMPIJSKOM STADIONU: ANTONIO POSTIGAO GOL SEZONE, Vest Hem IZVOJEVAO BOD protiv Mančester sitija!

Autor:

Sport

24.10.2020

13:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neizvesna sezona u premijer ligi nastavila se iznenadnim remije Mančester sitija i Vest Hema, koji su odigrali 1:1 u sklopu prve utakmice subotnjeg programa Premijer lige.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Fudbaleri Sitija odigrali su nerešeno sa Vest Hemom, 1:1

Očigledno je da izabranici Dejvida Mojesa igraju kao preporođeni od početka nove sezone, ali je trijumf protiv "Građana", predvođenih magom poput Pepa Gvardijole, delovao nerealno čak i najoptimističnijim navijačima "Čekićara".

Ipak, ekipa iz istočnog Londona takve prognoze nije poslušala, već je, nošena odličnim nastupima u defanzivi, napala Mančesterske "plavce" od samog starta.

Gvardiojola je po ko zna koji put bio prisiljen da promeša svoju odbranu, pa su sada centralni tandem činili Erik Garsija i Ruben Dijaš, ali se to partnerstvo nije pokazalo kao perspektivno, pa ih je Mičel Antonio savladao u 18. minutu utakmice, i to spektakularnim "makazicama" koje će se bez sumnje naći među kandidatima za pogodak sezone.

Tempo igre je, uprkos očekivanjima, naglo opao posle primljenog gola, pa je Siti ka golu Vest Hema uputio samo jedan udarac u okvir gola do kraja prve deonice.

Drugi deo utakmice počeo je nešto energičnije, pa je bolji start "Građana" iskoristio vunderkind Fil Foden kako bi poravnao rezultat u 51. minutu.

 

Postignuti pogodak ponovo je imao isti efekat na tok meča, pa je tempo opao usled straha oba tima da se otvore i izlože opasnosti. 

Ulazak oporavljenog Kevina De Brujnea u igru neznatno je razmrdao Siti, ali čak ni maestro poput Belgijanca nije uspeo da ponovo stvori put ka mreži Fabijanskog.

Vest Hem i Mančester siti nalaze se jedan iznad drugog posle ovog rezultata, pa je londonski klub 10. dok je Mančesterski 11. na tabeli.

Vest Hem u sledećem kolu čeka veoma teško gostovanje šampionu Liverpulu, dok "Građani" putuju na megdan Šefild junajtedu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading