RASPLET O "POZIVU KOJI SE NE ODBIJA": Policija ispituje Vazuru i Simovića

Autor:

Sport

22.10.2020

03:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor Partizana Miloš Vazura i glavni sudija 163. večitog derbija Novak Simović moraće u policiju!

RepublikaFoto: Starsport
Miloš Vazura

Prema saznanjima Srpskog telegrafa, nadležno Više tužilaštvo u Beogradu dalo je nalog policiji da ih sasluša povodom afere koja je izbila posle nedeljnog duela u Humskoj između crno-belih i Crvene zvezde (1:1). Vazura će morati da da iskaz i objasni šta je mislio kada je posle derbija izjavio da je Simović odradio svoj deo posla nakon što je u poluvremenu primio "poziv koji se ne odbija".

PO SLOVU ZAKONA

On je čestitao glavnom arbitru i nalogodavcu na obavljenom poslu, smatrajući da je Partizanu oteta pobeda sviranjem nepostojećeg penala i dosuđivanjem kornera, koji mu je prethodio. Sada će morati da otkrije na koga je tačno mislio, šta je to od Simovića, navodno, zahtevano, kao i da predoči dokaze za tvrdnje, koje su ponovo uzburkale navijačke strasti. U suprotnom, bar bi tako trebalo da bude po slovu zakona, on bi morao da snosi konsekvence za svoje reči.

S druge strane, sudija Simović će morati da iznese svoju stranu priče i argumentuje da li je primio neki poziv u nedelju predveče. Od njega se očekuje da kaže dali mu je neko i, eventualno, ko sugerisao da donese diskutabilne odluke u duelu Partizana i Zvezde. Ako se ispostavi da u Vazurinim navodima ima istine, Simović će morati da snosi posledice.

RepublikaFoto: Starsport
Novak Simović

NIJE MU PRVI PUT

Kada je pitanju Vazura, ovo mu nije prvi put da se policija u tužilaštvo interesuju za njega. On je 30. maja 2017, prilikom rutinske kontrole, u automobilu zatečen sa pištoljem za čije nošenje nije imao dozvolu, zbog čega je 48 sati proveo u pritvoru. U postupku oportuniteta direktor Partizana je kažnjen sa 400.000 dinara, koje je morao da uplati u humanitarne svrhe. Takođe, 28. aprila ove godine Vazura je bio akter saobraćajnog udesa u blizini kuće predsednika Partizana Milorada Vučelića, i to u vreme policijskog časa. On je tada, navodno, imao dozvolu za kretanje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading