Situacija se komplikuje, BELGIJANCI ZOVU SVILARA!

Sport

02.11.2017

13:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čuvar mreže Benfike Mile Svilar ušao je u istoriju Lige šampiona kao najmlađi čuvar mreže u ovom takmičenju, a već danima se spekuliše u srpskim medijima da li će Svilar braniti gol naše reprezentacije na Mundijalu u Rusiji.

RepublikaFoto: twitter.com/Information Glorious
Svilar se nalazi između dve vatre, ali je bliži našem dresu

Međutim, situacija je daleko od rešene pošto talentovanog golmana zovu i iz Fudbalskog saveza Belgije. Svilar je prošao mlađe kategorije ove selekcije, ali je za sada i dalje bliži nacionalnom dresu "orlova".

Selektor omladinaca Belgije Gert Verhejen kaže da se nije čuo sa momkom koji je branio za mlađe selekcije Belgije.

- Jesam li se čuo sa Miletom? Nisam. Ljudi iz Saveza jesu, oni su našli njegov broj. Moramo da razgovaramo o velikim odlukama koje donosi. To je nužno - objasnio je Verhejen. 

Svilar je skrenuo veliku pažnju na sebe jer je u poslednje vreme standardan na golu Benfike, a branio je i u dva meča Lige šampiona protiv Mančester junajteda. Iako je primio neke nesrećne golove, niko iz kluba mu to nije uzeo za zlo pošto je jasno koliki je biser mladi srpski golman.

FIFA najavljuje promene pravila i da će igrači koji nastupe za jednu seniorsku reprezentaciju moći da menjaju dres, ali bi za sada oblačenje dresa Srbije bila dvostruka dobit. Svilar bi dobio šansu da brani, što pored neprikosnovenog Tibe Kurtoe u Belgiji verovatno ne bi imao, a Srbija bi dobila zalog za budućnost na golu na kome je već godinama Vladimir Stojković.


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading