Ibanjez poslao MOĆNU poruku zvezdašima, Volkov OTKRIO ko REŠAVA "večiti" derbi!

Autor:

Sport

17.10.2020

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Meč zakazan za nedelju od 17 sati.

RepublikaFoto: Starsport
Duel Sume i Gobeljića

Večiti derbi, najveća i najlepša priča srpskog fudbala, u nedelju po podne (17.00, Arena sport 1, B 92) ispisaće svoju 201. stranicu, ovoga puta pred praznim tribinama stadiona u Humskoj zbog pandemije koronavirusa. Ipak, da će sve prštati na terenu u 163. prvenstvenom meču Partizana i Crvene zvezde ubeđeni su nekadašnji levi bekovi giganata sa Topčiderskog brda Vladimir Volkov (34) i Luis Ibanjez (32), koji za Srpski telegraf najavljuju spektakl na stadionu u Humskoj. I Srbin i Argentinac garantuju da će njihovi bivši klubovi pobediti najvećeg rivala u 11. kolu Superlige.

OPŠTA OFANZIVA

Crno-beli zaostaju velikih osam bodova za Zvezdom, te, stoga, Volkov, koji je u sedam večitih derbija zabeležio po tri trijumfa i neuspeha, uz jedan remi, veruje u ofanzivu domaćina.

RepublikaFoto: Starsport
Vladimir Volkov

- Partizan u derbiju mora da se vadi za fleke iz prvih deset kola prvenstva, pa je ofanzivna postavka obaveza. Ubeđen sam da će trener Aleksandar Stanojević, kog znam kao derbi-majstora, sjajnog taktičara i velikog motivatora, napasti crveno-bele bez kalkulisanja. Upravo u njemu vidim najveću snagu i prednost mog bivšeg kluba. Nisu bili baš efikasni prethodni derbiji, pa neka u nedelju bude 1:0 za Partizan. Verujem da će Sejduba Suma opet probušiti mrežu Zvezde i golmana Milana Borjana - optimista je Volkov.

MAJSTOR STANKOVIĆ

Iako se poigravaju sa rivalima u Superligi ove sezone, crveno-beli su poslednju pobedu u Humskoj ostvarili 27. februara 2016. godine (2:1), a strelac prvog gola za Zvezdu Ibanjez za naš list poručuje da je vreme za prekid crne tradicije.

RepublikaFoto: Starsport
Luis Ibanjez

- Možda ta moja generacija nije bila mnogo bolja od Partizana, ali krasilo nas je veliko drugarstvo i zajedništvo. Mi igrači smo ginuli jedni za druge i za trenera, pa verujem da je to pravi recept i za nedeljnu pobedu. Zvezda se šeta u prvenstvu ove sezone, kao i tri prethodne, zato je vreme da konačno padne i stadion JNA! Pratim rad Dejana Stankovića, siguran sam da će spremiti taktiku za tri poda - rekao je popularni Lućo, koji u tri derbija ima dve pobede i remi.

Stanoje kralj derbija, Deki tek polovičan!

Aleksandar Stanojević (46) i Dejan Stanković (42) u nedelju će prvi put biti jedan naspram drugog, ali zato i te kako imaju bogato iskustvo u večitim derbijima. Strateg crno-belih igrao je za Partizan od 1999. do 2001. godine i za to vreme nastupio dvaput protiv crveno-belih, uz po jedan trijumf i neuspeh. Kao trener je neuporedivo uspešniji, budući da je u šest derbija čak pet puta tukao Zvezdu, a samo jednom bio poražen.

S druge strane, Stanković je od 1995. do 1998. igrao na 11 derbija, pobedio pet puta, uz dva remija i četiri poraza. Kao trener još čeka trijumf jer mu je dosadašnji učinak po jedan remi i neuspeh.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading