Aleksandar Stanojević GOVORIO O USPEHU PROTIV ZVEZDE: Shvatite važnost derbija TEK KADA GA IZGUBITE

Autor:

Sport

15.10.2020

08:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svega tri dana nas deli od najvećeg praznika u srpskom fudbalu, Večitog derbija između Partizana i Zvezde. Aleksandar Stanojević, povratnik na klupu crno-belih, ponovo će se naći u vatri najžešćeg konflikta u našoj zemlji, ali našem proslavljenom stručnjaku to neće biti nikakav novitet.

RepublikaFoto: Starsport
Trener Partizana Aleksnadar Stanojević

Kako i sam ističe, važnost večitog derbija upoznao je tek kada ga je prvi put izgubio.

- Znate li kad sam tačno shvatio šta znači derbi? Kad sam te 2011. jedini put izgubio! Pitate se zašto, plasirali smo se u finale kupa - komšijama je 1:0 bilo nedovoljno u revanšu da anuliraju naših 2:0 u prvom meču? Ali… U klubu su svi bili ljuti - počeo je Stanojević.

Strateg Partizana učestvovao je na šest večitih derbija, od kojih je na čak pet bio pobedonosan.

- Znate kad je potpuno zadovoljstvo? Kad uz dobijen derbi osvojite i tutulu. E, to smo mi radili… U kontinuitetu - ističe Stanojević, svestan da pobeda na derbiju ne mora da znači apsolutno ništa bez kontinuiranog uspeha.

RepublikaFoto: Starsport
Aleksandar Stanojević pobedio je na 5 od 6 Večitih derbija kojih je vodio

Prvi Stanojevićev boravak na klupi u Humskoj osim po pobedama na derbiju bio je uspešan i po osvojenim titulama, ali je sada Zvezda ta koja ima dve titule za redom.

Crno-bele posebno je "pecnula" izjava Zvezdana Terzića gde poredi Partizan sa Radničkim, koju će koristiti kao dodatnu motivaciju pred derbi.

- Sigurno da je ta izjava nešto što utiče na naše raspoloženje. Uz svo poštovanje, kad ste dominantni u prvenstvu  - super, ali kad ste i u derbijima… To tek ima težinu! E, tad možete da pirčate o protivniku. Ja se, na primer, ne bih hvalio da je Partizan samo slavio u deribjima, da nije bio i šampion. Imali smo pravo da dozvolimo to sebi: pobeđivali smo komšije i osvajali titule -dodao je Stanojević, nastavivši da ipak nema "tajni recept" za pobedu na derbiju.

- Nema tu neke tajne: derbije su nosili igrači ponikli u Partizanu. Eto, moj poslednji odigralo je čini mi se devet sa tim ispunjenim uslovom. Fudbaler koji oseća večiti priču igra na drugi način! Bez obzira što su veliki broj mečeva u mom periodu i kasnije rešavali stranci - nastavio je on.

RepublikaFoto: Starsport
Stanojević je svestan da ključ pobede leži u momcima koji su ponikli u Partizanu

Aleksandar Stanojević nije bio voljan da govori o potencijalnom sastavu previše, ali je istakao da nova pojačanja verovatno neće biti starteri od samog početka. O rezultatu derbija strateg crno-belih imao je da kaže samo sledeće.

- Ne bih bio zadovoljan remijem! - zaključio je trener Partizana Aleksandar Stanojević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading