NAJGORI "ORLIĆI" U OVOM MILENIJUMU: Mlada reprezentacija Srbije DOTAKLA DNO!

Autor:

Sport

15.10.2020

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sadašnji "orlići" po rezultatima ostvarenim u kvalifikacijama za EVRO 2021. najgori su u istoriji generacija mlade reprezentacije Srbije! U poslednjih 20 godina, dakle u ovom milenijumu, nikada se do sada nije dogodilo da naši mladi fudbaleri završe kao četvrti u borbi za plasman na kontinentalno takmičenje.

RepublikaFoto: FSS
Mlada fudbalska reprezentacija Srbije

Tome su doprineli očajni mečevi i remiji bez golova protiv liliputanaca Letonije i Estonije, kao i šokantan poraz od Bugarske 1:2 na domaćem terenu. Ovakav rezultat posebno treba da brine ukoliko se setimo da je mlada reprezentacija Srbije bila vicešampion Evrope 2007. godine, a kasnije uglavnom bila učesnik EP.

Mnogi od sadašnjih "orlića" trebalo bi da budu nosioci igre u A selekciji, a da je ovaj ciklus očajno odrađen u razgovoru za Srpski telegraf složio se i Ljubinko Drulović (52), bivši selektor reprezentacije Srbije do 19 godina.

SRAMOTNE PARTIJE

- Ne možemo da zažmurimo i da se pravimo da se ništa loše nije dogodilo u ovim kvalifikacijama. Ozbiljno treba da se zabrinemo do kakvog nivoa nam je došla mlada reprezentacija kada ne možemo da pobedimo Estoniju i Letoniju. Rezultat je generalno loš, naravno da niko ne treba da bude zadovoljan igrom našeg nacionalnog tima. Mnogo bodova je prosuto odmah na početku kvalifikacija, a promenjeno je i tri selektora, ali znate kako, u Srbiji će uvek treneri biti prvo krivi - rekao je iskusni stručnjak za naš list.

RepublikaFoto: Starsport
Ljubinko Drulović

NAUK ZA UBUDUĆE

On je dodao da je, što zbog snage rivala, što zbog istorije naše mlade selekcije, bilo očekivano da se izabranici Ilije Stolice bore za prva dve mesta u grupi.

- Rusija i Poljska nisu slabe reprezentacije, ali Srbija je trebalo da se bori za vrh, ako ne za prvo, onda makar za drugo mesto. "Orlići" su 2007. bili vicešampioni Evrope i obaveza svake generacije jeste da igra ozbiljan fudbal. Mnogi momci ne igraju u svojim klubovima i onda dođu da nastupaju za mladu reprezentaciju da bi skupljali minute, to ne može da se dešava. Iz ove mlade reprezentacije treba da tražimo budućnost u A selekciji, tako da je igranje za "orliće" izuzetno važno. Ovaj ciklus treba da nam služi za nauk, kako bismo što pre počeli ponovo da igramo fudbal - zaključio je Ljubinko Drulović.

"Orlići" u kvalifikacijama

2000. - 2. mesto u grupi, poraz u baražu

2002. - 3. mesto u grupi

2004. - 2. mesto u grupi, finale EP

2006. - 2. mesto u grupi, polufinale EP

2007. - 1. mesto u grupi, finale EP

2011. - 3. mesto u grupi

2013. - 1. mesto u grupi, poraz u baražu

2020. - 4. mesto u grupi

Radovan Ćurčić: Nije smak sveta!

Još jedan bivši selektor mlade reprezentacije Srbije Radovan Ćurčić (48) u razgovoru za Srpski telegraf poručio je da debakl "orlića" nije smak sveta.

- Mnogo je teško plasirati se na EVRO, mnogo faktora treba da se poklopi, pojedini igrači nisu bili u formi. Malo stvari može da te košta neočekivanih rezultata i poraza. Ovo je dobar filter kako bismo videli na koga možemo da računamo za A selekciju - rekao je Radovan Ćurčić za naš list.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading