Superagent pokrao Benfiku

Autor: I. V.

Sport

01.11.2017

18:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Brazilski golman Ederson Moraes ovog je leta za 40 miliona evra prešao iz Benfice u Manchester siti. To je bio drugi najveći iznos izdvojen za nekog golmana u istoriji, odmah nakon transfera Đanluiđija Bufona iz Parme u Juventus.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ederson je za 40 miliona evra otišao u Siti

Posljednjih godina puno se prostora posvetilo takozvanoj „trećoj strani“, odnosno vlasništvu menadžera i ostalih sumnjivih likova nad igračima. Ta treća strana je najčešće bila paravan za pranje novaca.

FIFA je u nekoliko navrata najavila borbu protiv takve prakse, no situacija se još nije promenila. Benfika je tako u izvještaju za sezonu 2016./17. objavila kako je od prodaje Edersona u Siti za 40 miliona evra ostvarila dobit od 15.9 miliona, dok je ostatak (24.1), otišao na „troškove posredovanja“, „Fond solidarnosti“, „knjigovodstvo“ i „obaveze prema trećim stranama“.

Prema pisanju portugalskih medija upravo je toj trećoj strani pripalo najviše od 24.1 miliona evra. Poznato je kako je portugalski menadžer Horhe Mendeš, u medijima prozvan „superagentom“, ujedno i agent mladog Edersona što znači da je on najzaslužniji za ovu „pljačku“ Benfike.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading