LEGENDARNI ŽIVA: Vodio sam igrače na groblje partizana!

Autor:

Sport

12.10.2020

03:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iskusni srpski stručnjak Milan Živadinović (75) uvek je imao neobičan pristup fudbalu i motivisanju igrača. Međutim, sada je otkrio morbidnu naviku kojom je nastojao da podigne moral timu u kojem je radio.

RepublikaFoto: twitter.com/tvbalkaninfo
Milan Živadinović

- Igrače sam pred važnu utakmicu vodio na groblje partizana. Govorio sam im da su tu sahranjeni poginuli koji su se borili za njihovu sreću. Rekao sam im da se neće boriti puškama, ali će se boriti na terenu. To sam ukrao od Miljana Miljanića i tu utakmicu smo dobili. Naravno, kada imaš dobre igrače, mnogo je lakše, ali sve je ipak u glavi - ispričao je iskusni srpski stručnjak i dodao da srpski fudbal nije imao uvek kvalitetne trenere.

- Nismo imali kvalitetne trenere. Šta vi mislite zašto je Miljan Miljanić bio naš najbolji trener? Zato što je najbolje poznavao psihologiju i pedagogiju igrača. I kad vodite ekipu, ako ja nisam sastavio boju košulje i kravate, odmah smeh. A tek boja glasa? Nemojte da se prihvatate onoga za šta nemate kvalitet - naveo je Milan Živadinović u razgovoru za Kurir televiziju.

 

Popularni Bard nije otkrio čije je igrače vodio na groblje. Naime, u Crvenoj zvezdi se proslavio i kao igrač i kao trener, a kasnije je sedeo na klupama klubova širom sveta. Bio je selektor Jugoslavije, Jemena, Gane i Mjanmara, koji mu je bio poslednji posao 2011. godine.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading