SUDIJA I SRBIJA PODJEDNAKO LOŠI: Na "Marakani" USPAVANKA

Autor:

Sport

11.10.2020

17:46 >> 20:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bilo da je tim promešao zbog umora ili zbog taktičke zamisli, Ljubiša Tumbaković potpuno je promašio sa sastavom koji je neinspirisano poražen od Mađarske rezultatom 1:0.

RepublikaFoto: Starsport
Slavlje fudbalera Mađarske posle pogotka

Kombinacija Pavlović-Mitrović-Milenković nije se uklopila u odbrani, a nije se proslavio nije promućkani vezni red. Prvi među nesnađenima bio je Mijat Gaćinović, čija je krivica bila zbog primljenog gola kada je Milenkoviću poslao očajan pas unazad i dopustio Konješu da matira Predraga Rajkovića.

Mađari su se posle primljenog gola zabarikadirali na svojoj polovini, a „Orlovi“ nisu pronalazili put kroz bedem.

Drugo poluvreme i dupla izmena Tumbakovića doneli su kakvo-takvo poboljšanje u igri Srbije, prvenstveno zbog tempa koji je pojačao Nemanja Radonjić, ali ni to nije Mađarima značajnije zasmetalo. Štaviše, izabranici Marka Rosija mogli su meč da reše u 61. minutu kada je „Srbin“ Nemanja Nikolić ostao sam kao duh tik izvan Rajkovićevog peterca. Na svu sreću Nikolić je bio nespretan i loptu poslao skoro van stadiona. Da popularni „Tumba“ ima dodir kada su u pitanju izmene dokazao je i ulazak Dušana Vlahovića koji je pogodio stativu svega nekoliko minuta kasnije, ali se postavlja pitanje zašto onda prekaljeni stručnjak ne može od početka da primeni adekvatnu strategiju?

Do kraja meča jedini momenat vredan pomena bio je trenutak kada sudija Šerer nije pokazao na belu tačku posle očiglednog igranja rukom defanzivca Mađarske.

Žal za rezultatom ostaje, a sledeći na rasporedu su reprezentativci Turske, sa kojima se Srbija sastaje već u sredu, 14. Oktobra.

89. minut - Veliki propust sudije! Igrač Mađarske igrao je rukom u sopstvenom kaznenom prostoru, ali sudija Šerer nije video za shodno da dune u svoju pištaljku.

86. minut - Nemanja Gudelj bio je blizu toga da izraste u heroja "Orlova", i to sasvim slučajno, ali je njegov nezgodan udarac sa skoro 40 metara Gulaši, doduše nespretno, uspeo da odbrani.

79. minut - Kao i protiv Norveške, Tumbakovićeve izmene promenile su tok meča. I Vlahović i Radonjić potpuno su promenili pristup reprezentacije Srbije, ali ni to do sada nije bilo dovoljno za izjednačenje.

75. minut - Brzinska kombinacija Mladenovića i Tadića stvorila je sjajnu priliku Vlahoviću, ali je mladi napadač Fjorentine nije iskoristio, već je loptu tandrknuo o stativu. 

72. minut - Gruba igra Mađara kao da je poremetila fudbalere Srbije. Više se energije troši na svađanje sa sudijom nego na poravnanje rezultata. 

68. minut - Luka Jović pokušao je da iznudi penal za Srbiju posle konfuzne situacije u kaznenom prostoru Mađarske, ali sudija to nije ozbiljnije razmatrao. Tumbaković je napravio i treću izmenu, pa je umesto Gaćinovića na teren ušao Dušan Vlahović. 

61. minut - Taman kada deluje kao da Srbija preokreće meč, Mađarska pripreti, i to dosta opasno. Ovaj put se "Srbin" Nemanja Nikolić nije snašao u kaznenom prostoru rodne zemlje.

RepublikaFoto: Starsport
Iako Srbija kontroliše loptu, Mađarska i te kako preti iz kontra-napada

55. minut - Osetio je selektor Rosi da njegov tim polako gubi kontrolu nad utakmicom, pa je u igru uveo "kamen temeljac" svoje ekipe, Vilija Orbana.

54. minut - Tandem Mladenović-Radonjić razleteo se po levom boku, ali završnica još uvek izostaje. Srbija je imala odličnu priliku posle Tadićevog kornera, ali je Gaćinović volejom pogodio defanzivca Mađarske.

50. minut - Fudbaler Marseja Nemanja Radonjić uneo je živost i agresivnost u igru "Orlova", ali ni njegov trud za sada ne urađa plodom. Izglednu kontru koju je sam započeo brzonogi fudbaler je i završio, ali nažalost lošim centaršutem.

48. minut - Strahinja Pavlović propustiće pretstojeći susret sa Turskom zbog zarađenog žutog kartona.

46. minut - Novi član Partizana Filip Holender zamenio je u sastavu Mađarske Gazja, dok je Tumbaković u sastavu Srbije izmenio Milivojevića i Ljajića. U igru su ušli Saša Lukić i Nemanja Radonjić.

45. minut - Prvo poluvreme završeno je sa golom minusa i samo jednim udarcem u okvir gola od strane Srbije. Nadajmo se adekvatnoj reakciji selektora Tumbakovića...

42. minut - Ubitačno dosadan period igre prekinuo je prodor Mađara posle kog su zahtevali penal. Sudija Šerer je ipak umesto penala svirao ofsajd.

35. minut - Mađari ponovo prete kao grom iz vedra neba, ali je ovaj put Rajković bio na visini zadatka, sprečivši pogodak sa nekih 30-ak metara.

33. minut - Rovovsku bitku na sredini terena prekinuo je Tadić, ali nažalost samo zbog toga što se umalo povredio.

29. minut - Dušan Tadić konačno je ozbiljnije zapretio Gulašiju, ali je snažan šut nažalost uputio pravo u bivšeg čuvara mreže Liverpula.

28. minut - Luka Jović daleko je ispod zadatka na ovom meču. Lopte se odbijaju od njega, dok završne pasove saigrača ne uspeva da stigne. Reprezentacija Mađarske potpuno se povukla na svoju polovinu, odakle ni ne pokušavaju da se otisnu u kontru.

RepublikaFoto: Starsport
Luka Jović

24. minut - Konkretizovali su igru izabranici Ljubiše Tumbakovića posle primljenog gola. Dodavanja su dosta preciznija, Tadić i Mladenović se trude da pronađu Jovića i Ljajića sa krila, ali Mađari za sada nemaju većih poteškoća u defanzivi.

20. minut - GOOOOOLLLLL! Katastrofalna intervencija odbrane Srbije rezultirala je pogotkom Mađarske. Strelac je bio Norbert Kenjveš.

 

 

14. minut - Ušli smo u krajnje grub deo igre gde je sudija svirao čak četiri prekršaja, po dva sa obe strane.

11. minut - "Orlovi" su uputili svoj prvi udarac u okvir gola, ali je Gulaši bio spreman za Gudeljov udarac sa daljine.

9. minut - Iako Srbija kontroliše loptu, selekcija Mađarske juspela je da stvori i drugu polu-priliku. Ovaj put je Strahinja Pavlović bio staložen pri intervenciji.

8. minut - "Orlovi" igraju visoki presing, ali on za sada nije naterao protivnika na grešku. Kapiten Srbije na ovoj utakmici Dušan Tadić krenuo je da trči u izglednu kontru, ali je ona prekinuta zbog ofsajda.

5. minut - Mađari su se prvi put ozbiljnije primakli golu Srbije, ali je Milenković opasnost otklonio bez većih problema.

4. minut -Selekcija Mađarske u Beograd je doputovala bez nekoliko ključnih karika poput kreativnog veznjaka Sobolaja, a to se da i primetiti na terenu. Dok sastav Srbije deluje uigrano, ako i bezazleno za sada, Mađari bezidejno šalju duge lopte u prostor i ne deluju uigrano.

Mađarska: Gulaši - Botka, Lang, Šalai - Bese, Gazdag, Nađ, Kalmar, Hanđa - Konjveš, Nikolić.

Bliži se početak utakmice na stadionu "Rajko Mitić", a poznat je i sastav u kome će nastupati "Orlovi".

Srbija (3-4-2-1): Rajković – Milenković, S. Mitrović, Pavlović – Gaćinović, Gudelj, Milivojević, Mladenović – Tadić, Ljajić – Jović.

Nakon četvrtka i pobede nad Norveškom u baražu za plasman na Evropsko prvenstvo, reprezentacija Srbije večeras nastavlja takmičenje u Ligi nacija.

Rival je selekcija Mađarske i meč se igra na stadionu "Rajko Mitić", ali bez navijača zbog mera zaštite od korona virusa dok puno ljudi neće moći da gleda meč ni preko televizije.

U B grupi Lige nacija će "orlovi" igrati protiv Mađara, trećeg rivala u grupi nakon Rusije i Turske protiv kojih su izabranici Ljubiše Tumbakovića već igrali.

Trenutno Mađarska ima bolji učinak od naše reprezentacije, oba nacionalna tima su izgubila od Rusije, ali su Mađari porazili Tursku u Istanbulu dok je sa tom reprezentacijom Srbija igrala nerešeno u Beogradu.

"Orlovima" je ovaj meč od velikog značaja pošto u mnogome može da odluči dalji put u Ligi nacija. 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Jovan T

11.10.2020 20:50

Posle one utakmice u Norveskoj i mi gledaoci smo jos umorni, a kamo li igraci. Zato, glavu gore i sve snage za novembar i Skotsku

Branko Tadic

12.10.2020 11:10

@Jovan T - Tumbakovic po meni ne moze da vodi rep. Srbije,zato sto nema X faktor i autoritet da motivise igrace.Slusao sam njegov komentar,kaze doslo je do emotivnog praznjenja kod igraca? I Madari su imali emotivno praznjenje pa su nas nadigrali i pobedili? Ko je dao za pravo tom Tumbakovicu da se igra sa reprezentacijom Srtbije i da promovise igrace koji ne igraju u svojim klubovima? Jovic je najveca prevara u fudbalu,decko koji nije sutnuo loptu za 95min? Nije potrcao, a trener ga drzi celu utakmicu u igri? Da li trener radi za Ramadanija koji mu je agent,zeli na silu da ozivi karijeru Jovicu? To je nemoguce,jer za Jovicevu karijerunajzasluzniji su Kostic i Rebic, koji su pogadali Jovica medicinski u nogu i glavi i morao je da pogodi?Realovi igraci su provalili da je cekalica i oni normalno nece da trce za njega i da mu salju pasove? Vlahovic je za 15-20 min vise uradio nego ceo tim, pogodio je stativu i imao par suteva i sansi,tako se igra za rep.Srbije,a ne kao ona baba od Jovica.Gacinovic i Ljajicv su takode katastrofa a i golman je mogao da se baci i da uhvati loptu kod primljenog gola?