"ORLOVI", PRODUŽITE IM AGONIJU: Škoti još duže od Srba čekaju Evropsko prvenstvo

Autor:

Sport

09.10.2020

08:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Podsetimo, naša reprezentacija, tada SR Jugoslavije, je poslednji put na kontinentalnom šampionatu igrala davne 2000. godine.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Reprezentativci Škotske tokom penal serije protiv Izraela

Reprezentacija Srbije je maestralnom igrom u Oslu ugasila nade Norveške da će se posle dve decenije naći na Evropskom prvenstvu, a sada "orlovima" preostaje da produže agoniju i Škotima, koji 12. novembra gostuju u Beogradu u finalu baraža.

Škotska je poslednji put na bilo kom velikom takmičenju igrala u prošlom veku, na Mundijalu u Francuskoj 1998. godine, a EURO su poslednji put videli dve godine ranije, u Engleskoj.

Tada su Škoti ispali u grupi sa osvojena četiri boda i posle toga se nisu pojavljivali na kontinentalnim šampionatima.

Sa druge strane, "orlovi" bi konačno mogli da prekinu post i da se po prvi put kao samostalna Srbija plasiraju na Evropsko prvenstvo. Poslednji puta kada je naša reprezentacija učestvovala, 2000. godine, prošli smo grupu, ali nas je u četvrtfinalu ponizila Holandija sa 6:1.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading