LANE JOVANOVIĆ O ŠANSAMA SRBIJE U BARAŽU U NORVEŠKOJ: Ako zakažu Mitar i Tadić nema nam spasa!

Autor:

Sport

07.10.2020

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Njih dvojica već pet godina vuku reprezentaciju. Takođe, ne možemo da dopustimo da Kolarov, kao levi bek, ima bolju statistiku od pojedinih napadača.

Proslavljeni reprezentativac Srbije Milan Lane Jovanović

Reprezentacija Srbije sutra gostuje Norveškoj (20.45, Nova S) u polufinalu baraža za plasman na EVRO, na kojem nacionalni tim nije bio 20 godina, a bivši reprezentativac "orlova" Milan Lane Jovanović (39) u razgovoru za Srpski telegraf govorio je o šansama Tumbakovićevih izabranika na meču u Oslu, koji je biti ili ne biti za ovu generaciju fudbalera. Ukoliko pobede, srpski fudbaleri će za plasman na EP igrati protiv Škotske ili Izraela, i to na Marakani, što će biti daleko lakši posao nego sudar sa Skandinavcima na njihovom terenu.

ODBRANA BRINE

- Nacionalni tim godinama ima veliki problem jer mnogi igrači ne igraju istom snagom za reprezentaciju i matični klub. Nama Mitrović i Tadić pet godina golovima, asistencijama i ostalim potezima vuku reprezentaciju. Ako oni zakažu, mi smo gotovi u Oslu, ovo nije pritisak na njih dvojicu, naprotiv, to treba da im bude rasterećenje. Takođe ne možemo da dozvolimo da Kolarov, koji je levi bek, ima bolju statistiku od pojedinih naših napadača, to je nezamislivo za mene - ističe popularni Lane za naš list.

RepublikaFoto: Starsport
Aleksandar Mitrović i Dušan Tadić

BROJKA

4 evropska prvenstva propustila reprezentacija Srbije

- Imamo još jedan veliki problem, a to je odbrana koja me posebno zabrinjava. Niko nije savršen, ako pogledate mečeve reprezentacije, mi samo protiv Turske nismo primili gol. Kada se vratimo na utakmice pre Turske, naša mreža se tresla i to više puta i na tome moramo da poradimo - rekao je Jovanović.

DOSTA SRAMOTE

Reprezentacija Srbije poslednji put plasirala se na Evropsko prvenstvo 2000. godine, a od tada su odigrana čak četiri kontinentalna takmičenja!

Foto: Tanjug/AP
Napadač Borusije Erling Haland

Lane: Haland nas neće pobediti sam!

Najveći adut i najbolji igrač reprezentacije Norveške sigurno je Erling Braut Haland, koji briljira u Borusiji Dortmund, a pelcer je preneo i na utakmice u nacionalnom timu.

- Mnogi o Halandu govore kao budućem velikom igraču u evropskom i svetskom fudbalu, ali greše. Ovaj momak je sadašnjost i realnost, ipak ne može sve sam, iako je dobar golgeter. Ja sam igrao protiv Ronalda i bude 1:1 i on ne da gol, tako da Haland nije mašina.

 

- Činjenica je da reprezentacija dosta teško odlazi na velika takmičenja. Moja generacija je preskočila dva ciklusa Evropskog prvenstva, što je sramota jer smo imali igrače za koje ste u svakom trenutku sezone mogli da kažete da su svetska klasa. UEFA je proširila EVRO sa 16 na 24 ekipe i samim tim možete zaključiti da na takmičenje nije otišao samo ko nije hteo. Takođe, na prethodnim prvenstvima mogli ste da vidite reprezentacije koje igraju na EVRO, a došle su iz trećeg šešira - iskren je bivši fudbaler Liverpula i za kraj dodaje:

- Želim puno sreće našim "orlovima", kod mene tri generacije gledaju fudbal i navijaju. Čekamo da nam reprezentacija konačno donese veliku radost.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading