Anćeloti: Volim da treniram Srbe!

Autor:

Sport

01.11.2017

06:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Karlo Anćeloti zna sa Srbima, samo jedan je od argumenata u prilog ideji da Italijan sedne na klupu reprezentacije Srbije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
4 srpska fudbalera vodio je italijanski stručnjak u klubovima: Karlo Anćeloti

 Sarađivao je dojučerašnji trener Bajerna sa četvoricom naših fudbalera: Zoranom Mirkovićem i Darkom Kovačevićem u Juventusu, Milanom Biševcem (PSŽ) i Branislavom Ivanovićem (Čelsi), pa ako bi poveo "orlove" na Svetsko prvenstvo u Rusiju sledeće godine, samo bi nastavio niz.

REČI HVALE

Imajući u vidu koga je trenirao od Srba, ne čudi da je Anćeloti uvek u superlativu govorio o našim fudbalerima.

- To su sjajni igrači, ali i ljudi. Volim da treniram Srbe. Kovačevića sam lično tražio i doveo ga u Juventus, dok sam sa Mirkovićem i danas u kontaktu. Biševac je uvek odrađivao sjajan posao, dok je Bane bio nezamenljiv u Čelsiju - rekao je svojevremeno Anćeloti, kojem je Zoran Bata Mirković u razgovoru za Srpski telegraf uzvratio komplimentima:

- Bilo je zadovoljstvo raditi sa Karlom. On je gromada i od trenera i od čoveka. Ne znam kakve su šanse da preuzme "orlove", ali bi sigurno mogao da unapredi našu igru. S njim bismo sigurno bili na dobitku!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Navijači Srbije

JEZIK PREPREKA

Prema saznanjima našeg lista, uspostavljen je kontakt sa stručnjakom koji je sa klupe između ostalih timova vodio Juventus, Milan, Čelsi, PSŽ i Real, a ovo bi mu bio selektorski debi. Anćeloti bi sigurno imao dobru platu, ali ni to ne bi trebalo da bude problem jer donosi iskustvo i ugled u svetu, ali i veći priliv novca u srpsku kuću fudbala od sponzora. Praktično, jedina mana bi mogla da bude činjenica da Italijan ne govori srpski jezik, na šta podseća i trener Dragoslav Stepanović.

- Radio sam u Nemačkoj, znam kakva barijera može da bude jezik. Anćeloti mnogo zna o fudbalu i sigurno bi unapredio našu reprezentaciju, ali nije isto raditi u timu i reprezentaciji. Ovde imate samo desetak dana za okupljanje i pripremu. Ne znam kako bi uspeo da objasni taktičke zamisli za tako kratak period, i to preko prevodioca - oprezan je Stepanović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading