KVALIFIKACIJE ZA LŠ: Dva debitanta i Slacburg poslednji članovi elite

Autor:

Sport

30.09.2020

21:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poznati su svi učesnici grupne faze Lige šampiona.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Detalj sa meča Mitjiland - Slavija

Poslednji učesnici grupne faze Lige šampiona su Salcburg, Krasnodar i Mitjiland. Oni su u revanšima plej-ofa za plasman u elitno takmičenje izbacili Makabi, PAOK i prašku Slaviju.

Salcburg je pre osam dana u Tel Avivu savladao Makabi sa 2:1, a sada je samo dovršio započet posao. Šampion Austrije je na svom terenu slavio sa 3:1.

Prvi gol na meču je postigao Pacon Daka u 16. minutu, a izjednačenje gostima je nakon pola sata igre doneo Edan Karzev. Ipak, u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena je Dominik Šobošlaj iz penala ponovo doneo vođstvo svom timu, a konačan rezultat je postavio Daka svojim drugim golom na utakmici, u 68. minutu.

 

 

Golove iz Salcburga pogledajte OVDE.

Po prvi put u istoriji će ekipa Krasnodara učestvovati u najkvalitetnijem klupskom takmičenju u Evropi. Rusi su, posle 2:1 na svom terenu, istim rezultatom savladali PAOK i u Solunu.

Svi golovi su pali u razmaku od pet minuta, od 73. do 78. Prvo je Joanis Mihailidis autogolom doneo prednost gostima, da bi Omar El Kaduri četiri minuta kasnije poravnao rezultat. Međutim, nade Grka je potpopio Remi Kabelja samo minut kasnije.

Za PAOK su svih 90 minuta odigrali Živkovići, Andrija i Živko, a pogotke iz Soluna možete videti OVDE.

 

 

Posle Krasnodara, još jedan debitant u Ligi šampiona biće ekipa Mitjilanda. Danci su u revanšu dočekali Slaviju iz Praga, nakon što u Češkoj nije bilo golova. Utakmica u Danskoj je završena rezultatom 4:1 za domaćina posle velikog preokreta.

Česi su već u trećem minutu napravili veliki korak ka Ligi šampiona kada su golom Petera Olajinke stigli do vođstva. Međutim, igraći Mitjilanda se nisu predavali. Prvo je u 65. minutu Sori Kaba izjednačio rezultat, a preokret Dancima je doneo Aleksander Šolc u 84. minutu sa bele tačke. Sve dileme oko pobednika je rešio Ogočukvu Onjeka četiri minuta kasnije, a tačku na sve je stavio Anders Drejer u sudijskoj nadoknadi.

Golove sa ovog meča možete pogledati OVDE.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading