RASPUCANI STRELCI U SUPERLIGI: TSC-u derbi kola, Čuka RAZMONTIRALA Mačvu, goleada u Surdulici i remi u Ivanjici

Autor:

Sport

26.09.2020

16:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na četiri utakmice viđeno čak 15 golova.

RepublikaFoto: Starsport
Detalj sa utakmice na Banovom brdu

U subotu od 16 časova odigrane su četiri utakmice Superlige Srbije, a pobede su ostvarili TSC, Radnik i Čukarički, dok pobednika nije bilo na meču između Javora i Zlatibora.

Derbi meč devetog kola igran je u Senti, a ekipa TSC-a je sa ubedljivih 3:0 savladala Spartak. Igrao se 11. minut kada je Mihajlo Banjac doveo domaći tim u vođstvo, a na isteku pola časa igre je priliku da iz penala poravna rezultat propustio Stefan Denković, čiji je pokušaj zaustavio Nenad Filipović. Kazna je usledila dva minuta pre kraja poluvremena kada je Nenad Lukić povisio na 2:0, a u 68. minutu je konačan rezultat postavio Đuro Zec.

Prava goleada viđena je u Surdulici gde je Radnik sa 4:2 pobedio ekipu Rada. Već u trećem minutu meča je Milan Makarić doneo prednost Radniku, a do poluvremena je Saša Jovanović uspeo da donese izjednačenje "građevinarima". Novo vođstvo Radniku doneo je Ivan Kričak u 59. minutu, ali je odmah posle tog Aleksandar Busnić ponovo poravnao rezultat. Ipak, Evgen Pavlov i Zoran Danoski su pogocima u 69. i 79. minutu doneli trijumf Surduličanima.

 

 

 

Ubedljiva je bila i ekipa Čukaričkog koja je sa 4:0 na Banovom brdu slavila protiv Mačve. Dugo se čekalo na prvi gol, a bedem Šapčana je probio Miloš Ostojić deset minuta pre kraja prvog dela. Posle toga je sve bilo lakše za "brđane", pa su u drugom poluvremenu Asmir Kajević, Veljko Birmančević i Ibrahim Endiaje ispratili pokerom goste kući.

Jedini remi u terminu od 16 časova viđen je u Ivanjici, gde su Javor i Zlatibor odigrali meč koji je završen rezultatom 1:1. Gosti su stigli do prednosti golom Vasilija Janjića u 11. minutu, a bod JAvoru je doneo Luka Radivojević pet minuta pre kraja prvog poluvremena.

Superliga Srbije, 9. kolo

 

Petak

Voždovac – Radnički Niš 5:0 (3:0) /Vujnović 7, Putničanin 18, Milosavljević 27, Pantović 68, Stojčev 80/

 

Subota

Čukarički – Mačva 4:0 (1:0) /ostojić 35, Kajević 53, Birmančević 73, Endiaje 90/

Javor – Zlatibor 1:1 (1:1) /Radivojević 40 - Janjić 11/

Radnik – Rad 4:2 (1:1) /Makarić 3, Kričak 59, Pavlov 69, Danoski 79 - Jovanović 38, Busnić 62/

TSC – Spartak 3:0 (2:0) /Banjac 11, Lukić 43, Zec 68/

Mladost – Crvena zvezda (18)

 

Nedelja

Napredak – Metalac (16)

Proleter – Novi Pazar (16)

 

Ponedeljak 

Inđija – Vojvodina (16)

Partizan – Bačka (18)

 

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading