CRNO-BELI, OPREZ: Još jedna dominantna partija Šarlroa, Partizanu neće biti nimalo lako!

Autor:

Sport

18.09.2020

20:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ono što se znalo, sad je još jednom potvrđeno. Fudbalere Partizana narednog četvrta čeka težak posao u Belgiji.

RepublikaFoto: Starsport
Fudbaleri Partizana

Šarlroa je nastavio dominaciju u domaćem prvenstvu. Upisali su pobedu i u šestom kolu, a ovog puta je savladan drugoplasirani Beršot sa 3:1.

Trener Belosin je izveo na teren uobičajenu formaciju 4-2-3-1. 

Prvo poluvreme bilo je veoma izjednačeno. Šarlroa je prvi pripretio preko Mamadua Fola, ali je njegov udarac završio van okvira gola. Ubrzo je zapretio i Beršot, Jan Vorogovski se našao u lepoj situaciji, ali je tukao preko prečke.

Usledio je mirniji period igre. Gosti su imali neznatno veći posed, ali većih prilika nije bilo. Sve se promenilo u 27. minutu. Sjajna kombinacija Morioke i Rezaija, koju Iranac kruniše vodećim golom. Do kraja poluvremena nije bilo ozbiljnijih šansi, pa je Šarlroa na odmor otišao sa vođstvom od 1:0.

Domaćin je dosta bolje zaigrao u nastavku. Rezai i Kajembe su propustili izgledne prilike, a onda se i drugi Iranac u dresu Šarlroa upisao u listu strelaca. Nikolson je lepo dodao do Golizadea, a ovaj se stuštio ka golu Beršota i preciznim udarcem povisio na 2:0.

Sastav Šarlroa na večerašnjem meču: Peneto; Busi, Viljems, Desolei, Kajembe; Morioka, Ilamaharit; Fol, Nikolson, Golizade; Rezai

Timovi su u narednom periodu propustili nekoliko dobrih šansi, ali je Šarlroa bio boji tim. Ekipa francuskog trenera Belosina stigla je do ogromne prednosti od 3:0. Rezai je postigao drugi gol na meču, ovog puta sa bele tačke.

Do kraja utakmice veliki propust odbrane Šarlroa. Napravili su domaćini lošu ofsajd zamku, što je kaznio Tarik Tisudali da smanji na 3:1 i ublaži poraz Beršota.

Statistika na kraju utakmice govori da je Šarlroa imao manji posed lopte, ali je zato po ozbiljnim prilikama bio ispred svog večerašnjeg rivala. 

Domaćin se na ovom meču veoma dobro pokazao, i Partizan će morati da bude na najvišem nivou kako bi narednog četvrtka uspeo da stigne do zadovoljavajućeg rezultata. Prednost crno-belih mogla bi da bude činjenica da odbrana Šarlroa često igra veoma visoko, a baš iz takve situacije su primili i gol. Sa druge strane srpski klub mora da bude veoma pažljiv u odbrani, jer je napad Šarlroa sačinjen od izuzetno brzih fudbalera koji za delić sekunde mogu da naprave velike probleme defanzivcima.

Posle šest odigranih kola Šarlroa je ubedljivo prvi na tabeli sa maksimalnih 18 bodova.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading