NEMA VIŠE ČEKANJA, KREĆE SERIJA A: Legija od 17 Srba napada Skudeto!

Autor: D. K.

Sport

19.09.2020

03:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle sedam nedelja od završetka prošlosezonskog izdanja Serije A, ovog vikenda kreće novi šampionat Italije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nikola Milenković

 Juventus će juriti deseti uzastopni Skudeto, odnosno čak 37. titulu ukupno, a glavni rival trebalo bi da im bude Inter našeg Aleksandra Kolarova, čija je ekipa sa 720,6 miliona evra najskuplja na Apeninima.

Osim kapitena "orlova", u najjačem takmičenju na Apeninskom poluostrvu nadmetaće se još 16 Srba, a njih četvorica odmeriće snage već u prvom meču u subotu (18.00, Arena sport 1) između Fjorentine Nikole Milenkovića i Dušana Vlahovića i Torina, čije boje brane Vanja Milinković-Savić i Saša Lukić. Odmah potom će Verona Ivana Ilića dočekati Romu (20.45, Arena sport 2), a za domaćine zbog povrede kolena neće nastupiti Darko Lazović.

Bez dileme, najskuplji "orao" u Italiji je Sergej Milinković-Savić, čija je tržišna vrednost 65 miliona evra, a skuplji od njega su samo Romelu Lukaku (85 miliona), Paolo Dibala (80), Matijas de Liht i Lautaro Martinez (po 70 miliona evra).

Inače, kada su u pitanju stranci u Seriji A, najviše će biti Brazilaca (37 igrača), Argentinaca (26), Španaca (20) i Francuza (19). Tačnije od ukupno 654 registrovana fudbalera, 371 igrač je stranac. Svi oni zajedno daju zbirnu vrednost 20 klubova od ravno pet milijardi evra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading