MAŠINA ZA PRAVLJENJE PARA: Mesi od suvog ZLATA, obrnuo MILIJARDU!

Autor:

Sport

16.09.2020

03:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lionel će ove godine prihodovati čak 126 miliona dolara

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Napadač Barselone Leo Mesi

Verovatno zbog podeljenih mišljenja navijača nikada nećemo dobiti odgovor na pitanje ko je najbolji fudbaler današnjice, ali bar je postalo poznato ko najviše zarađuje. Lionel Mesi (33) će, prema finansijskoj proceni čuvenog američkog magazina Forbs, u toku ove godine zaraditi čak 126 miliona dolara, odnosno devet miliona više od najvećeg rivala Kristijana Ronalda (35). Zahvaljujući uspešnoj godini, kapiten Barselone naći će se u probranom društvu sportista koji su u toku karijere prihodovali milijardu dolara, uz napomenu da nije celokupan novac na računu omalenog napadača, budući da je reč o iznosu pre oporezivanja.

Prema podacima Forbsa, Mesi najveći deo novca dobija kroz primanja i bonuse u klubu, dok je ostatak od sponzora. Osim Argentinca i Portugalca, blizu devetocifrene zarade ove godine jeste i Nejmar, koji će biti bogatiji za 96 miliona dolara. Četvrti po zaradi je još jedan napadač PSŽ Kilijan Mbape, sa 42 miliona, a on je ujedno i najmlađi na listi sa nepune 22 godine. Slede Mohamed Salah (37 miliona dolara), Pol Pogba (34), Antoan Grizman (33), Geret Bejl (29), Robert Levandovski (28) i David de Hea (27).

Najplaćeniji fudbaleri

Mesi 126 miliona evra

Ronaldo 117

Nejmar 96

Mbape 42

Salah 37

Forbs procenjuje da će deset najbogatijih završiti ovu sezonu sa čak 570 miliona zelenih novčanica više nego lane. Naime, iako je bilo smanjenja plata zbog pandemije koronavirusa, najbogatija desetorka svetskog fudbala zaradiće veliki novac od sponzorskih ugovora.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading