PRŠTALO NA ENFILDU: Lids propisno namučio šampiona - het-trik Salaha i sjajna najava sezone!

Autor:

Sport

12.09.2020

18:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U prvom kolu Premijer lige Liverpul je savladao Lids sa 4:3 posle sjajnog meča na "Enfildu".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Het-trik Salaha protiv Lidsa

Šampion Premijer lige dočekao je šampiona Čempionšipa. Na kraju, sedam golova i pobeda Liverpula 4:3 uz het-trik Mohameda Salaha. 

Za pola sata igre čak pet golova i uz to još dva, po jedan na obe strane, opravdano poništena zbog ofsajda.

Poveo je Liverpul već u četvrtom minutu. Sa bele tačke je pod prečku loptu poslao Mohamed Salah. Penalu je prethodlo igranje rukom mladog Robina Koha.

Ali, Lids je pokazao zašto su se svi ljubitelji fudbala obradovali njegovom povratku u Premijer ligu.

Bez trunke straha i kalkulacije tim Marsela Bijelse krenuo je u napade pa je prvo poništen gol Heldera Koste zbog ofsajda u 11. minutu, ali je Džek Harison samo četiri minuta kasnije napravio slalom kroz odbranu Liverpula i pogodio za 1:1.

U 22. minutu Endi Robertson je poslao iz kornera loptu u peterac, a Virdžil van Dajk ostao je bez pratnje i lagano iz skoka loptu poslao u mrežu za novo vođstvo domaćina.

 

 

 

Svega deset minuta kasnije nova greška u odbrani Liverpula. Patrik Bamford bio je na pravom mestu i pogodio za novo izjednačenje.

Već u sledećem napadu novi gol. I to kakav! Minijatura Mohameda Salaha koji je prvo jednom nogom uštopovao loptu, promenio je nogu i poslao pravu bombu u mrežu Lidsa.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Nije opadao tempo ni u drugom poluvremenu. I u ovom poluvremenu po jedan poništen gol, Lidsu zbog pfsajda, Liverpulu zbog faula u napadu.

Napadi su se nizali na obe strane, a prvi u nastavku do gola stiže Lids. Fenomenalno je šutirao Mateuš Klih za 3:3 nakon što mu je loptu u peterac ubacio Helder Kosta.

Videli smo po nekoliko zaista dobrih prilika na obe strane i u nastavku, ali mreže su ostale mirne. Sve do 88. minuta kada je Rodrigo napravio veliku grešku i skrivio penal. 

Sa bele tačke još jednom je precizan bio Mohamed Salah koji je tako sezonu otvorio het-trikom. 

 

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading