PAKAO ČEKA SRPSKOG ŠAMPIONA: Kiprani bi da sprže Zvezdu!

Autor:

Sport

04.09.2020

03:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U ratu su sva sredstva dozvoljena, pa su tako čelnici Omonije doneli nesvakidašnju odluku da utakmica trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Crvene zvezde 16. septembra u Nikoziji počne u 18.00 po lokalnom vremenu (17.00 po srpskom), a sve kako bi spržili goste iz Beograda.

RepublikaFoto: Starsport
Fudbaleri Crvene zvezde

Naime, ovih dana u prestonici Kipra temperature su nestvarno visoke, pa deluje da je bukvalno sam pakao zavladao Rajskim ostrvom. Tako će danas živa u termometru dostići čak 51 stepen na suncu, dok će u hladu biti 42 stepena! U takvim nehumanim okolnostima domaćin će imati prednost, budući da su njihovi igrači naviknuti(ji) na nesnosne vrućine.

Ulog će za 12 dana biti ogroman jer pobednik meča na GSP stadionu ide u plej-of, odnosno poslednju stanicu pred ulazak u Ligu šampiona i dvomeč s Olimpijakosom, gde će u slučaju neuspeha imati garantovani plasman u Ligu Evrope. Stoga je odluka Omonije donekle razumljiva, uz napomenu da bi na dan odigravanja meča trebalo da bude 34 stepena u Nikoziji. Ipak, legenda crveno-belih Stanislav Karasi ne smatra da će vrućina biti presudan faktor.

- Igrao sam i na 40 stepeni, pa sam pobeđivao. Ako znaš da igraš fudbal i ako si bolji, ti ćeš to i dokazati na terenu. Naravno, danas se klubovi rukovode samo novcem i ne pitaju igrače ništa oko termina utakmica, ali je činjenica da su oni i te kako razmaženiji nego u moje vreme - zaključio je Karasi.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Zvezda neporažena u osam mečeva sa Kipranima

Crvene zvezda će imati naspram sebe vrućinu i silno motivisanog domaćina u Nikoziji, ali kada je reč o tradiciji, ona je na strani Beograđana. Naime, u osam prethodnih utakmica protiv klubova sa Kipra crveno-beli nisu niti jednom bili poraženi. Prvak Srbije ostvario je tri pobede (dvostruku nad Apolonom 1991. godine i protiv Omonije 2001. godine), dok je pet duela završeno nerešeno (tri puta s Omonijom i oba puta sa Apoelom).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading