EVROLIGA PRIČA O ZVEZDI: Igrači našeg šampiona u vrhu u svim kategorijama

Autor: I. V.

Sport

28.10.2017

16:32 >> 16:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

KK Crvena zvezda ima dvojicu od petorice najboljih poentera, četvrtog asistenta, drugog kradljivca lopti...

RepublikaFoto: Starsport
Ročesti dominira

Dvojica od petorice najboljih poentera u dosadašnja četiri kola dolaze iz redova beogradskih crveno-belih - Milko Bjelica i Tejlor Ročesti.

Ročesti se nalazi na petom mestu sa 16,8 poena u proseku, a Milko Bjelica sa 18 poena na četvrtom. Ispred njih su samo Aleksej Šved sa 19, Erik Grin sa 20 i Luka Dončić sa 24 poena u proseku.

Plej crveno-belih je i peti najbolji igrač Evrolige za sada sa prosečnim indeksom 18,8. Bolji od njega do sada su samo bili Vil Klajburn (19,3), Paulius Jankunas (20,8), Erik Grin (24,3) i Luka Dončić (32,3).

"Zločesti", kako ga od mila zovu navijači, je trenutno četvrti najbolji asistent Evrolige i uproseku ima šest asistencija. Kostas Slukas i Džordan Tiodor imaju po 6,3 asistencije po utakmici, a najbolji je Tomas Ertel sa 7,5 uspešnih dodavanja po meču.

Džejms Feldin je trenutno drugi kradljivac u Evrolig sa dve ukradene lopte. Samo je Rudi Fernandez bolji sa 2,3 lopti po meču.

Matijas Lesor se nalazi na devetom mestu liste skakača sa 6,5 uhvaćenih lopti po utakmici. Najbolji skakač je Klajburn sa 8,25 po meču.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading