PITALI SU TUMBU O OTKAZIMA: Selektor Srbije bez dlake na jeziku o Matiću, Milivojeviću, Kolarovu...

Autor:

Sport

31.08.2020

16:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uoči mečeva u Ligi nacija.

RepublikaFoto: Starsport
Selektor Srbije Ljubiša Tumbaković

Selektor Srbije Ljubiša Tumbaković najavio je mečeve Lige nacija sa Rusijom i Turskom. On je odgovarao na pitanje novinara o igračima koji su najavili povlačenje iz nacionalnog tima, a start ovog takmičenja zakazan je za 3. septembar kada "orlovi" gostuju Rusima.

- Ovo je sport i ne plašim se. Na sastanciuma pokušavam da prensem naše ciljeve. Kroz septembrasko okupljanje priprema ekipu za meč sa Norveškom, sve ćemo učiniti da odemo na EP. Momci su profesionalci, ponašaju se korektno. Neke stvari nismo mogli da uradimo. Rusi praktično u mesec i po dana nisu pravili pauzu - rekao je Tumbaković i dodao:

- Ništa nismo prepustili slučaju, jako dobo smo ih skautirali. U 26 igrača imaju 19 koji su bili na SP. Hronološki su stari i iskusni i selektor im je napravio dobru atmosferu. Ima par igrača preko 30 i možda imaju sliaznu putanju, ali to je njihov odabri. Njihova prednost jeste to što igraju i to brine kad je taj fizički i taktički momenat u pitanju, osećaj za igru...

Selektor je govorio i o povlačenju Matića.

- Nemanja je iznenadio sve nas, pa i mene. Napravili smo dobru konekciju u ovih godinu dana. Kvalitetan je čovek, profesionalac, dugogodišnji je reprezentativac. Ovo su stvari koje su egzaktne, Rekao je da se umorio, svoju karijeru vidi u drugom pravcu. Nedostajaće reprezentaciji, puno smo očekivali od njega. Mislim da je dobro razmislio pre nego što je to saopštio. Ima svoje planove i želim mu svu sreću u klubu.

RepublikaFoto: Starsport
Nemanja Matić, vezista Mančester junajteda

Tumbaković je upitan za eventualno penzionisanje Kolarova i Rukavine.

- Nemojte da teramo momke u penziju kad oni to ne zaslužuju. Kolarov treba da potpiše ugovor i iz velikog ode u još veći klub. Nema tu starih i mladih igrača, samo boljih i manje boljih. Ostavio bih ja Kolarova i Rukavinu da budu još tu sa nama.

O nepozivanju Luke Milovojevića i bojazni da i on ne krene Matićevim stopama, Tumbaković je rekao:

- Srbija nema pravo da se odrekne igrača. Jednostavno, ovog momenta imamo grupu fudbalera kojima moramo da damo šansu. Zato su Lukić, Maksimović, Grujić, pa i Gudelj tu.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading