Sad ćete da ludujete ispred stadiona: UEFA ŽESTOKO KAZNILA SKENDERBEG ZBOG VREĐANJA SRBA!

Sport

28.10.2017

11:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Skenderbega igraće pred praznim tribinama susret Lige Evrope protiv kijevskog Dinama. UEFA je kaznila klub iz Elbasana sa 60.000 evra i jednom utakmicom pred praznim tribinama zbog vređanja fudbalera Partizana, ali i srpskog naroda na meču prethodnog kola LE.

RepublikaFoto: ST/ E. SELMANI
Stadion u Elbasanu: Umesto zastave Albanije videće se samo prazna mesta

Ono što se najviše stavlja na dušu albanskom klubu jesu neprimerena nacionalistička skandiranja publike u Elbasanu na meču protiv crno-belih. Na repertoaru navijača Skenderbega našle su se poruke delikatnog političkog sadržaja kao što su „UČK“, „Srbe na vrbe“ i „Kosovo je Albanija“.

UEFA je odmah reagovala i isporučila depešu upravi kluba u kome se navodi da će susret 23. novembra protiv Dinama igrati pred praznim stadionom, ali i da će morati da uplate u zajedničku kasu evropske kuće fudbala tačno 60.000 evra.

Jasno je da princip važi za sve, pa ne bi bilo dobro da u činu odmazde navijači Partizana posegnu za sličnim sredstvima i parolama kada Skenderbeg doputuje u Beograd.

Zbog nereda koji su pravili "Grobari" sa južne i istočne tribine protiv Budućnosti i Olimpijakosa u kvalifikacijama za Ligu šampiona, stadion u Humskoj bio je "zakatančen" u prethodna dva evropska susreta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading