NOVA GLAVOBOLJA ZA TUMBU: Srbija DESETKOVANA, iznenada OTKAZAO i defanzivac!

Autor:

Sport

29.08.2020

19:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pandemija koronavirusa pravi ogromne probleme "orlovima".

RepublikaFoto: Starsport
Radost Miloša Veljkovića sa saigračima iz reprezentacije na gostovanju Crnoj Gori u sklopu Lige Nacija

Miloš Veljković, štoper Verdera, neće moći da se odazove pozivu selektora Srbije Ljubiše Tumbakovića za mečeve na startu Lige nacija, odlukom kluba iz Bremena.

Pored Veljkovića, poziv će morati da odbiju i Rašica, koji nastupa za tzv. Kosovo, kao i Čong, koji je uvršten na spisak igrača mlade reprezentacije Holandije.

Kao razlog, Verder je naveo činjenicu da igrači idu u visokorizične sredine kada je reč o koronavirusu, bar prema podacima Instituta Robert Koh.

RepublikaFoto: Srpski telegraf
Defanzivac Miloš Veljković

- Znajući sve to, a u dogovoru sa igračima, odlučili smo da se neće odazvati svojim reprezentacijama. Ako bi to učinili ne bi mogli da igraju za Verder u prvoj rundi DFB kupa, a to je nešto što smo želeli da izbegnemo - potvrdio je sportski direktor Verdera Frank Bauman.

Podsetimo, u slučaju da su se odazvali svojim reprezentacijama, igrače koje dolaze iz zemalja koje je pomenuti institut označio kao visokorizične čeka karantin od pet dana, čak iako su negativni na testiranju.

Selektor Srbije Ljubiša Tumbaković suočava se sa ozbiljnim problemima pred utakmice u Rusiji (3. septembar) i u Beogradu protiv Turske (6. septembar), a pored otkaza usledio je i oproštaj Nemanje Matića od dresa "orlova".

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading