POTRESNA ISPOVEST MEGVAJERA: Udarali su me u noge i govorili mi da mi je karijera završena...

Autor:

Sport

29.08.2020

03:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kapiten Mančester junajteda Hari Megvajer progovorio je u intervjuu za BBC o skandalu u kome je učestvovao u Grčkoj.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Hari Megvajer

On je proglašen krivim za nanošenje telesnih povreda, pokušaj podmićivanja, nasilje nad organima reda i uvrede nakon hapšenja na grčkom ostrvu Mikonosu. Izrečena mu je uslovna zatvorska kazna u trajanju od 21 meseca.

Megvajer kaže da je bilo užasno čuti presudu i da nije mogao da veruje, a negira da je udarao policajce ili da je pokušao da ih podmiti.

- Ne osećam da bilo kome dugujem izvinjenje, ono služi kada si nešto pogrešno uradio. Našao sam se u situaciji koja je mogla da se desi bilo kome i bilo gde- rekao je 27-godišnji Megvajer.


Štoper ističe da mu je žao što su se klub i navijači zbog njega osetili loše, ali dodaje da ništa nije skrivio.

- Dosta su me udarali po nogama, bio sam u panici. Strah. Bojao sam se za svoj život. Moja porodica pati više od mene, a meni je savest čista jer znam šta se desilo, znam istinu. Mentalno sam dovoljno jak, nastaviću dalje, ali sada sam i dalje emotivan i ljut kada govorim o tome.

 


Ispred lokala u kojem je bio sa verenicom, sestrom, dvojicom prijatelja i njihovim devojkama nije bilo tuče, kaže Megvajer, već samo mnogo vike. Potom se minibus koji je trebalo da ih vrati u smeštaj vozio pet-deset minuta, a zatim se parkirao.

- Pogledali smo napolje, bilo ih je osmorica bez ikakvih oznaka. Otvorili su vrata, prijatelja i mene izbacili iz autobusa. Nisu nam ništa rekli, mislio sam da je u pitanju kidnapovanje- priča Megvajer.

Sa prijateljem je otišao do glavne ulice, pozvao je agenta, a zatim su želeli da se vrate ka autobusu kada su ih neki ljudi opkolili.

RepublikaFoto: Starsport

- Pali smo na kolena, držali ruke u vazduhu. Oni su samo počeli da nas udaraju, stavili su mi jednu ruku u lisice. Udarali su me u noge i govorili mi da mi je karijera završena, da neću više igrati fudbal. Tada sam pomislio da nema šanse da je to policija. Nemam pojma ko su. I pokuštao sam da pobegnem. Otuda i optužnica, to je njima opiranje hapšenju, nisam verovao da su policija.


Megvajer, koji je došao iz Lestera za 80 miliona funti 2019. godine, verovatno će i sledeće sezone biti kapiten "đavola".

- To je velika čast i nešto na šta sam ponosan – ogromna je privilegija igrati za taj klub, a kamoli biti kapiten. Nije na meni da donosim odluku, ali jedino ću reći da su mi svi u klubu pružili podršku i hvala im na tome- zaključuje Megvajer.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading