MATIĆ UCENIO SRBIJU: OTKRIVAMO zašto je iskusni vezista odjavio "orlove"!

Autor:

Sport

29.08.2020

03:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemanja Matić (32) rekao je treći, očigledno i poslednji, put zbogom nacionalnom timu Srbije. Iskusni vezista je stavio tačku na turbulentnu, skoro 12 godina dugu, epizodu sa "orlovima", tokom koje je odigrao, mogli bismo reći samo, 48 utakmica i postigao dva gola.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nemanja Matić i Aleksandar Kolarov

Odjavljivao je ljutito as Mančester junajteda i bivše selektore Sinišu Mihajlovića i Mladena Krstajića, a prema saznanjima Srpskog telegrafa, ovaj put je do raskola došlo zbog kapitenske trake.

VELIKI EGO

Naime, Nemanja smatra da kao fudbaler "crvenih đavola", engleskog i evropskog velikana, zaslužuje kapitensku traku u timu selektora Ljubiše Tumbakovića. Budući da je prvi među jednakima u taboru "orlova" iskusniji Aleksandar Kolarov (34), ta opcija je otpala, što je poprilično razljutilo bivšeg asa Čelsija i Benfike.

Dodatni razlog za Matićev bes jeste to što je odranije u lošim odnosima s levim bekom Rome, a zbog poznih igračkih godina je smatrao da selektor ne bi trebalo ubuduće da poziva Kolarova. Kada mu je postalo jasno da se to ipak neće desiti, Junajtedov centralni vezista nije želeo da se zadovolji ulogom zamenika kapitena, i to njemu omraženom saigraču, pa je stavio tačku na igranje pod srpskom trobojkom.

RepublikaFoto: Starsport

BEZ ZLE KRVI

Da je sada Matić rekao definitivno zbogom, potvrdio je i sportski direktor FS Srbije Vladimir Matijašević. On nije obelodanio razloge i detalje, ali je napomenu da nema zle krvi na relaciji igrač-savez.

 

- Imao sam pre nekoliko dana sa Nemanjom krajnje prijatan i korektan telefonski razgovor, ali on je odlučan u nameri da stavi tačku na reprezentativnu karijeru. Pitao sam ga ima li ta odluka bilo kakve veze s predsednikom saveza, selektorom ili saigračima i rekao mi je da nema i da nije ljut. Matić je istakao da je vreme da mladi dođu na njegovo mesto i FSS to poštuje. Selektor je takođe razgovarao s njim, o čemu će sigurno biti reči na konferenciji za medije u ponedeljak povodom okupljanja reprezentacije za Ligu nacija - objasnio je Matijašević.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
aco

29.08.2020 23:28

Tu je razlika izmedju nas i hrvata.Oni sa postovanjem igraju za svoju drzavu u odnosu na nas.Sramota i ne trebaju nam takvi kao Matic.