SKENER MOGUĆIH RIVALA ZVEZDE U 3. KOLU KVALIFIKACIJA LŠ: Mine iz Skandinavije, Belorusi za miran san!

Autor:

Sport

28.08.2020

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U ponedeljak žreb za treće kolo, već u utorak izvlačenje parova plej-ofa.

RepublikaFoto: Starsport
Slavlje igrača Crvene zvezde

Ozbiljne nagazne mine čekaju Crvenu zvezdu u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona! Da crveno-belima neće biti lako ko god da im zapadne na žrebu u ponedeljak, videlo se po brojnim iznenađenjima u dosadašnjim kvalifikacijama, a u kuglicama će se naći imena Mitjilanda, Moldea, Ferencvaroša, Omonije i Dinama iz Bresta, koji su potencijalni protivnici.

BROJKA

4 od pet potencijalnih protivnika crveno-belih u drugom kolu pobedili u gostima

Na skeneru Srpskog telegrafa našli su se mogući rivali crveno-belih na putu do plej-ofa i garantovane jeseni u Evropi, budući da će prvak Srbije, ako padne na poslednjoj prepreci pred ulazak u elitu, takmičenje nastaviti u utešnoj Ligi Evrope.

VEĆ RAZIGRANE EKIPE

Činjenica da je čak četiri od pet gorepomenutih ekipa slavilo u drugoj rundi kvalifikacija na gostovanjima (Mitjiland, Molde, Ferencvaroš i Omonija) potvrdila je da domaći teren pred praznim tribinama ne igra gotovo nikakvu ulogu. Iako nema velike zvezde, Mitjiland je sigurno rival kog bi Beograđani voleli da izbegnu 15. ili 16. septembra, budući da prvak Danske igra ultraofanzivno, pa je Ludogorec pukom srećom poražen u Bugarskoj samo sa 1:0. Naredni rival po jačini je Molde, takođe Skandinavci, pre svega jer je u šampionatu Norveške, gde zauzima drugo mesto, odigrao već 16 kola, a uz to dobro poznaje srpske ekipe. Prethodne sezone eliminisali su Čukarički, da bi ih Partizan zaustavio u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

ŠUPLJA ODBRANA

Ferencvaroš je, igrajući na kontre, napravio senzaciju tukavši Seltik usred Glazgova sa 2:1, pa je neočekivano upao kao mogući protivnik Zvezde. Iako bi ekipa koju trenira legendarni napadač kijevskog Dinama Sergej Rebrov mogla da bude neugodna po četu Dejana Stankovića, tim sa Marakane bio bi veliki favorit u tom duelu. Baš kao i sa kiparskom Omonijom, koja je sličnog kvaliteta kao Mađari. Najmanje poznat, ali i najpoželjniji protivnik u trećem kolu kvalifikacija za LŠ, bio bi Dinamo iz Bresta, senzacionalni prvak Belorusije, koji ima poroznu odbranu.

 

Dinamo i Olimpijakos vrebaju u plej-ofu

Dan nakon žreba za treće kolo, u utorak, crveno-beli će saznati moguće rivale u plej-of rundi (22/23. i 29/30. septembra). Tu bi Zvezda mogla da naleti na zagrebački Dinamo, ali i stare evropske poznanike iz minulih sezona Olimpijakos, Salcburg i prašku Slaviju. Jasno je da bi valjalo da Zvezda izbegne prvake Austrije i Grčke, pre svega, zbog kvalitetnih stranaca koje imaju.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading