HRVATSKA U ČUDU: Kapiten Barselone stigao u Zagreb kao OGROMNO pojačanje!

Autor:

Sport

27.08.2020

09:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lokomotiva iz Zagreba dobila je veliko pojačanje.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Fudbaleri Barselone

Novi fudbaler hrvatskog kluba je doskorašnji član Barselone Adrija Altimira (19). On je odrastao u La Masiji, gde je bio i kapiten šest godina.

Ovo je senzacija jer u HNL je došao jedini igrač u istoriji Barselone koji je prošao baš sve njene mlade kategorije. U klub je došao sa sedam godina i ostao idućih 12.

Po tome, zatim po spomenutom dugom kapitenskom stažu te igranju u juniorskoj Ligi šampiona, vidi se da je bio važan igrač Barse, član ekipe za koju su igrali Ansu Fati, Erik Garsija, Takefusa Kubo. Uostalom, o njegovom talentu govori i to da mu je menadžer Pere Guardiola, Pepov brat.

U kratkom razgovoru za Index.hr Altamira je objasnio razloge ovog senzacionalnog transfera.

Kako se osećaš u Zagrebu?

- Sjajno. Kratko sam ovde, ali dovoljno da bih video kako je grad jako lep, a ljudi ljubazni. U klubu su me divno primili i čine sve da se što pre aklimatizujem.

Što očekuješ od igranja u HNL-u?

- Hrvatsku ligu vidim kao prvu stepenicu moje profesionalne karijere, koja će mi dati dragoceno iskustvo igranja i sazrevanja u dobrom i jakom prvenstvu. Želim da pomognem ekipi da ostvari odlične rezultate i da uživam.

Šta misliš o svom sunarodniku Olmu?

- Dani Olmo je najveći dokaz koliko je HNL i njeni klubovi sjajno mesto za pokazati se i dokazati najvećim evropskim klubovima.

Menadžer ti je čovek sa slavnim prezimenom i bratom. Šta ti je Pere Guardiola rekao, gde dolaziš?

- Čim je došlo do kontakta s Lokomotivom, odmah mi je rekao da su Hrvatska i njena liga prava mesta za mene.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading