CRVENO-BELI KRUPNIM KORACIMA NAPREDUJU NA UEFA LISTI: Zvezda dostigla i Lester, nikad nije bila bolje plasirana!

Autor:

Sport

26.08.2020

08:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Crvene zvezde jesu teškom mukom slavili protiv Tirane u Albaniji, ali je ta pobeda osim prolaza u narednu rundu takmičenja donela veliki boljitak klubu sa Marakane, ali i srpskom fudbalu.

RepublikaFoto: Starsport
Fudbaleri Crvene zvezde

Zvezda je novom evropskom pobedom osvojila još 0,5 bodova za klupski koeficijent i tako uspela da dođe do rekordnog 56. mesta UEFA liste najboljih ekipa. Šampion Srbije je tako uspeo da stigne ekipe Anderlehta, Lestera, a uspeli da preteknu šampiona Turske, Bašahšekir koji je sada iza crveno-belih.

Tako su crveno-beli umnogome olakšali put ekipi naredne sezone u kvalifikacijama i obezbedili bolju poziciju na žrebu, a naravno da će ove sezone imati još prilike da to dodatno poprave.

Što se tiče nacionalnog koeficijenta Zvezda je Superligi donela 0,375 bodova što je i dalje dovoljno za 16. poziciju. To je dodatno primaklo Srbiju šampionatu Danske koji je na 15. poziciji, onoj koju naši klubovi moraju da jure.

Foto: kassiesa.net/printscreen

To mesto značilo bi dva kluba u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a to će od naredne sezone biti od velike važnosti jer će samo šampion države ići u borbu za elitna takmičenja, dok će svi ostali igrati novu Ligu konferencija.

Foto: kassiesa.net/printscreen

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading