BOLESNI ŠIPTARI: SRBI UBIJAJU ŽENE I DECU!

Autor:

Sport

26.08.2020

03:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Albanski rat je pitanje muškosti, mi se ne bavimo ženama i decom, poručili su umobolnim transparentom najokoreliji navijači Tirane nekoliko sati pred duel svog tima i Crvene zvezde u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

RepublikaFoto: twitter.com/dentistKS
Sramni šiptarski transaprent

Naime, najradikalnije jezgro pristalica albanskog kluba "Tirona fanatiks" razvili su zastavu na kojoj se vidi kako, navodno srpski, bradati vojnici napadaju ženu dok beži sa bebom u naručju, a sa druge strane, šiptarski teroristi ih brane poput anđela čuvara pucaju na vojnike.

ZLOČINI BEZ KAZNE

Koliko je transparent morbidan i daleko od istine videlo se nebrojeno puta u prošlosti, a pogotovo tokom oružanih sukoba na prostoru južne srpske pokrajine pre 20 godina. Tada su Albanci isto lažirali napade na svoje civile, a onda oni bili ti koji su činili zločine.

Godišnjica jednog od najbrutalnijih masakara nad Srbima obeležena je pre mesec dana u znak sećanja na ubistvo 14 srpskih žetelaca u Starom Gracku kod Lipljana. Takođe, pre desetak dana obeležena je godišnjica ubistva dvoje srpske dece na reci Bistrici kod Goraždevca 2003. I za to nikom ništa, kao i za zločine u Žutoj kući u Albaniji. A igrom slučaja, ili pak namerno, tek kuća ispred koje su huligani Tirane razvili sramni transparent je žuta.

SVE GORE OD GOREG

Nova, ali najumobilnija provokacija samo je deo, nadamo se i kraj, serijala ispada Albanaca. Sve je počelo odmah nakon žreba, kada je odlučeno da će Tirana ugostiti Zvezdu. Huligani "Tirona fanatiksa" su najpre objavili sliku kako odsecaju tri prsta na ruci, dok je još direktnija pretnja našem narodu prepisana poruka od Hrvata "Srbe na vrbe".

 

Šiptari su bolesno slavili i ubistvo zvezdaša Marka Ivkovića Jagode u Istanbulu 2014, pretili novim dronom, kao i na stadionu Partizana pre šest godina, kada su prekinuli duel Srbije i Albanije. Takođe, ista navijačka grupa se na svojim profilima na društvenim mrežama pohvalila videom od pre četiri godine u kojem najavljuju da će "smrviti Beograd".

Zvezdina srpska kafana u samom srcu Albanije!

Za razliku od huligana, ugostitelj Mileta Dašić, očigledno Srbin rodom iz Crne Gore, u rodnoj Tirani otvorio je kafanu, posvetio je Crvenoj zvezdi i Zdravku Čoliću i tako pokazao da su oni iznad ratova, verskih i etničkih podela na Balkanu. Naime, restoran je sav u motivima srpskog šampiona, a nosi ime velikog pevača "Zdravkova kafana".

RepublikaFoto: FK Crvena zvezda

- Deda me je još dok sam bio dete naučio da pričam srpski. U mojoj porodici su se uvek pratili srpska muzika i sport, kao i Crvena zvezda. Od malih nogu sam imao želju da otvorim kafić koji će biti pravo zvezdaško mesto za uživanje. Posete Beogradu koristio sam da kupim rekvizite i polako opremao kafić u koji je uloženo mnogo truda i ljubavi - rekao je Dašić.

RepublikaFoto: FK Crvena zvezda

Deki pio piće u centru Tirane

Da je za njega gostovanje Tirani samo fudbal i da se ne obazire na pretnje i uvrede, Dejan Stanković je potvrdio tako što je na dan meča, posle treninga u hotelu, prošetao centrom albanske prestonice. On je u društvu svog stručnog štaba u jednom trenutku seo u kafić i mirno popio piće, a na njih se nije obazirao niko od slučajnih prolaznika.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading