PRED EVROPSKI DEBI: Iz TSC-a najavljuju napadački fudbal i na međunarodnoj sceni

Autor: Tanjug, Republika

Sport

25.08.2020

12:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Optimistični su trener Zoltan Sabo, kapiten Saša Tomanović i golman Nenad Filipović.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Zoltan Sabo

Trener fudbalera TSC-a Zoltan Sabo, pred put u Moldaviju na gostovanje ekipi Petrokub Hinčešti u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, rekao je da ih čeka duel sa ozbiljnom ekipom.

- Očekuje nas prva evropska utakmica u istoriji, protiv moldavske ekipe Petrokub koja već treću godinu igra kvalifikacije. Nikada nisu prošli dalje, ali svaki put su imali tesan rezultat i igrali su neizvesno sa boljim protivnikom, tako da ovu utakmicu moramo ozbiljno da shvatimo. Petrokub u svojoj ekipi ima pet-šest reprezentativaca i zaista su ozbiljna ekipa koja poslednjih godina igra bitnu ulogu u moldavskom fudbalu - rekao je Sabo na konferenciji za medije.

Prema njegovoj proceni, šanse za pobedu su izjednačene iako protivnik igra kod kuće i sa određenim evropskim iskustvom, dok je TSC-u to prva evropska utakmica u istoriji.

 

- Zaista verujem u ekipu i naš kvalitet i nadam se da ćemo moći da izborimo prolaz u drugi krug - naveo je Sabo.

Kapiten Saša Tomanović je rekao da je TSC izborio ovu istorijsku utakmicu za klub i da je sada pred njima "lep izazov", iako ih očekuje teška utakmica protiv kvalitetnog protivnika.

- Dočekaćemo taj meč spremni, a lično jedva čekam da počne - rekao je kapiten.

Golman Nenad Filipović je naglasio da je evropska utakmica veliki uspeh za klub i da se nada da će se plasirati u dalje takmičenje.

RepublikaFoto: Starsport
Nenad Filipović, Umar Sadik i Goran Antonić

- Mi ne znamo i nećemo drugačije da igramo, prepoznatljivi smo po napadačkom fudbalu, želimo da dominiramo i igramo na gol više, tako da se nadam da će nas takva igra dovesti u naredno kolo - rekao je Filipović.

Utakmica Petrokub-TSC igraće se u četvrtak od 20 sati.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading