(FOTO) ZVEZDAŠKI KUTAK USRED TIRANE: Ovde će se večeras glasno navijati za šampiona Srbije

Autor:

Sport

25.08.2020

10:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Crvene zvezde borave u Albaniji gde ih očekuje meč drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona u kom će se boriti protiv šampiona države, Tirane.

RepublikaFoto: FK Crvena zvezda
Zvezdaški kafić u Tirani

Da ljubav prema Crvenoj zvezdi ne poznaje granice potvrdilio se još jednom i u Tirani, gde se u vlasništvu Milete Dašića, nalazi pravi zvezdaški kafić.

Vlasnik ovog objekta poreklom je iz Crne Gore, međutim rođen je u Tirani i ceo život proveo u glavnom gradu Albanije. Upravo zbog velike ljubavi prema klubu iz Ljutice Bogdana i udaljenosti od Beograda odlučio je da otvori ugostiteljski objekat koji je pravo mesto za uživanje svih zaljubljenika u crveno-bele boje.

Motivi Crvene zvezde u ovom objektu mogu se uočiti na svakom koraku a deo priče iz Tirane preneće vam i sam Mileta Dašić.

- Poreklom sam iz Crne Gore, ali me je deda  još dok sam bio dete naučio da pričam srpski. U mojoj porodici se uvek pratila srpska muzika i sport, a poznato je da je Jugoslavija imala velike sportske uspehe, kao što to sada čini Srbija - rekao je Mileta Dašić za klupski sajt.

RepublikaFoto: FK Crvena zvezda
Mileta Dašić

Domaćin istakao je da crveno-bele prati od malih nogu, a uspehe ostvarene devedesetih godina kako i sam kaže zauvek će pamtiti.

- Crvena zvezdu smo uvek pratili, u periodu kada je postala prvak Evrope imala je izuzetno jak tim. Veliki broj odličnih igrača je bio deo Crvene zvezde u poslednjih trideset godina kako sadašnji trener Dejan Stanković, tako i Vladimir Jugović, Robert Prosinečki i naravno Darko Pančev. Tim iz 1991. godine zaista je bio neverovatan i predstavljao opasnost za svaku ekipu.

 

Otvaranje zvezdaškog kafića za njega je bila životna želja.

- Imao sam želju još od malih nogu da otvorim kafić koji će biti pravo zvezdaško mesto za uživanje. Nikada nije bila sporna želja za otvaranje ovakvog objekta i čim sam stekao finansijske uslove to sam i učinio. Svaku posetu Beogradu koristio sam kako bih kupio neki rekvizit Crvene zvezde i polako opremao kafić u koji je uloženo mnogo truda i ljubavi. Drago mi je što imam podršku svojih sugrađana, koji nemaju ništa protiv moje klupske opredeljenosti i neretko posete upravo ovaj kafić.

Kako stoji na sajtu crveno-belih, u razgovoru sa Miletom Dašićem dobili su i zanimljiv odgovor na pitanje za koga će navijati u večerašnjem duelu. Bez ikakve sumnje istakao je da će njegovo srce večeras biti uz šampiona Srbije, ali i rekao da bi za Crvenu zvezdu navijao i u situaciji da mu rođeni brat igra u protivničkom timu.

- Mislim da će biti dobra i tvrda utakmica, pošto dobro poznajem i tim Tirane, ali i pored toga mislim da je Crvena zvezda bolja ekipa i da će odneti pobedu večeras.

Govorio je Mileta Dašić i o navijačima našeg kluba, koji će zasigurno nedostajati na tribinama na večerašnjoj utakmici.

- Navijači Crvene zvezde su zaista fenomenalni, mogu slobodno da kažem i najbolji na svetu. Pre mnogo godina bio sa na stadionu “Rajko Mitić” i priustvovao utakmici koju je Crvena zvezda odigrala protiv Dinama iz Drezdena. Rezultat je bio 3:0 za Zvezdu i sećam se da sam tada plakao od sreće - zaključio je Mileta Dašić u razgovoru za sajt Crvene zvezde.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading