ZVEZDA JE OGROMAN FAVORIT U TIRANI: Crveno-beli vrede 13 i po puta VIŠE od Albanaca

Autor:

Sport

24.08.2020

12:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šampion Srbije je na papiru znatno jači od rivala.

RepublikaFoto: Starsport
Dejan Stanković sa fudbalerima Crvene zvezde

Od 20 časova u utorak, Tirana i Crvena zvezda će odigrati utakmicu drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, a nema sumnje da je prvak Srbije favorit. Ipak, treba biti oprezan, jer u fudbalu ne pobeđuje uvek bolji na papiru.

Dokaz da je Crvena zvezda ogroman favorit je svakako i cena igrača šampiona Srbije u odnosu na rivala koji vredi 13 i po puta manje.

Ukupna vrednost fudbalera Crvene zvezde na specijalizovanom sajtu za cene igrača, Transfermarktu, je 54 miliona evra, dok albanski prvak vredi ukupno 4.000.000 evropskih novčanica.

 

Primera radi, najskuplji fudbaler Crvene zvezde je Gelor Kanga sa tržišnom vrednosti od 3,5 miliona evra, što je skoro kao čitav tim Tirane. Odmah iza Gabonca su Degenek, Ben, Rodić i Gavrić koji vrede po tri miliona, a dva ili više miliona vrede još Borjan, Gobeljić, Petrović, Sanogo, Pavkov, Garsija, Boaći i Nikolić.

Sa druge strane, u ekipi Tirane najveću vrednost imaju novajlije iz Severne Makedonije, Kristijan Toševski koji vredi 500.000 evra i Filip Najdovski koji se procenjuje na 450.000 evra. Treći po vrednosti je Idriz Batha čija je vrednost 300.000 evra. Brazilac Elton Kale procenjen je na 275.000 evra, Argentinac Agustin Torasa 250.000 evra.

Ipak, treba na umu imati čuvenu rečenicu Johana Krojfa koji je rekao da nikada nije video vreću novca kako postiže gol.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading