NADREALNO: Šta sprečava Murinja da dovede staru želju?

Autor:

Sport

20.08.2020

18:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve glasnije se čuje da je veoma realna opcija da se Geret Bejl vrati u Severni London, jedino se ne pominje kako će se rešiti njegova godišnja plata od čak 17 miliona evra.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Žoze Murinjo

Velšanin je svestan da nije u planovima Zinedina Zidana i da u Realu za njega nema budućnosti dok je Francuz trener. Opet, ima čvrst ugovor na još dve godine i to za fantastičnih 17 miliona evra po sezoni.

Njegov poveratak u Totenhem bio bi sa sportskog aspekta pun pogodak. Žoze Murinjo očajnički želi iskustvo u timu i 31-godišnji Bejl bi se idealno uklopio.

Prošle sezone je odigrao samo 16 utakmica u Primeri i postigao tek dva gola, učinak daleko ispod njegovih kvaliteta.

I dok ga ovog leta Murinjo čeka raširenih ruku, Zidan mu je prošle sezone dao do znanja da ne računa previše na njegove usluge, što je Bejlu bio dobar izgovor da samonicijativno odlučuje kad mu se ne igra.

 

Ostaje da se vidi koliko je njegov transfer u Totenhem realan iz finasijskog ugla. Real želi da se otarasi viška igrača i Bejl je sa ogromnom platom na vrhu liste, ali Velšanin naravno ne želi da im oprosti ni cent iz ugovora. S druge strane, Totenhem ne bi mogao ni blizu da mu ponudi takav ugovor, pa je pitanje ne da li bi Madriđani pokrivali deo plate, već koliko bi taj deo iznosio.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Geret Bejl

Bejl je u Realu od 2013, proveo je sedam sezona u Madridu, isto koliko i u Totenhemu, gde je doživeo procvat i napravio veliko fudbalsko ime po prelasku iz Sautemptona 2007. godine.

Nije tajna da je Murinjo želeo Bejla i dok je sedeo na klupi Mančester Junajteda. I tada je novac bio glavna prepreka. 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading