KAPITEN PREMIJERLIGAŠA JE VIŠAK: Tumbaković otkrio ZAŠTO nije stavio Milivojevića na SPISAK

Autor: Tanjug, Republika

Sport

20.08.2020

14:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekada Rambo Petković, pa Nemanja Matić i Sergej Milinković-Savić, a sada je Luka Milivojević ostao nepozvan iako prema mišljenju mnogih to apsolutno zaslužuje.

RepublikaFoto: Starsport
Luka Milivojević

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Ljubiša Tumbaković rekao je da je u ovom trenutku prioritet meč baraža i da je epicentar svega sada utakmica 8. oktobra protiv Norveške.

- Naravno da svaka utakmica ima svoju dimenziju. Ovog momenta, nije lako dati takav odgovor. Ko se takmiči uvek želi da bude što bolji, da da maksimum i napravi rezultat. Istina je da je prioritet ovog momenta, nastup u baražu. Epicentar svega sada je ta utakmica 8. oktobra", rekao je Tumbaković na video konferenciji za medije.

Tumbaković je danas objavio spisak igrača na koje računa za start Lige nacija protiv Rusije 3. septembra i Turske tri dana kasnije, na kome nema Luke Milivojevića i i igrača iz Superlige.

 

 

 

- U ovoj situaciji, prateći sve što se dešava, skautirali smo 43 igrača koji su interesantni za ono što treba da se desi do kraja godine. Moja ideja je uvek bila da moramo da afirmišemo našu ligu. Ali ovog momenta, jer je sve ''poremećeno'', ideja je da bi za igrače iz naše lige u fazi u kojoj ulaze u ritam takmičenja, bolje bilo da odgovore zahtevima u klubovima. Mi ćemo imati samo jedan klasičan trening, sve ostalo će biti treninzi za oporavak, a njima to u ovom momentu ne odgovara. Svim klubovima u Srbiji u igranje u Evropi mnogo znači. Ako bude postojala potreba da oni budu deo našeg tima, oni su tu - rekao je Tumbaković i dodao:

- Nisam razgovarao sa ljudima iz klubova, ali podrazumevam da postoji prećutan dogovor da se klubovima izađe u susret jer bi igrači došli u sredinu gde ne bi imali trening kakav im je sada potreban.

RepublikaFoto: Starsport
Ljubiša Tumbaković

On je objasnio iz kog razloga se Milivojević ne nalazi na spisku za dva predstojeća meča.

- Održavamo kontankt sa svima. Rekao sam da kroz ove dve utakmice moramo da izdefinišemo ono što dolazi u oktobru. Luka je proveren igrač koga sam ja vratio u reprezentaciju u januaru. Glupo je da igrači dolaze u ovakvoj situaciji kada mi vrlo dobro sve o njima znamo. Odlucio sam se za neke igrače koje treba da proverim. Luka preskače sada, ali on je uvek uz reprezentaciju - rekao je Tumbaković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading