(VIDEO) BAVARSKA MAŠINERIJA NASTAVILA DA GAZI: Bajern je u finalu Lige šampiona! Nemci ispratili Lion kući sa tri gola u mreži

Autor:

Sport

19.08.2020

18:04 >> 21:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pari Sen Žermen ih čeka u borbi za trofej.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Fudbaleri Bajerna slave gol Gnabrija za 2:0

Fudbaleri Bajerna iz Minhena drugi su finalisti ovogodišnje Lige šampiona! Bavarci su u polufinalu na stadionu "Žoze Alvelade" sa 3:0 savladali Lion i tako rezervisali kartu za finale, u kom ih čeka još jedan francuski tim - Pari Sen Žermen.

Pobedu ekipi Hansa Flika doneli su Serž Gnabri golovima u prvom poluvremenu, u 18. i 33. minutu, kao i Robert Levandovski koji je u smiraj meča postavio konačan rezultat.

Ipak, sve je moglo biti drugačije da je Lion iskoristio svoje velike šanse na početku susreta. Prvo je u uvodnim minutima utakmice Memfis Depaj promašio prazan gol, a potom je 60 sekundi pre vodećeg gola Bajerna Toko Ekambi pogodio stativu. Takođe, treba napomenuti da su "lavovi" imali svoje šanse i u prvih 15 minuta drugog poluvremena, ali tada je Manuel Nojer pokazao zašto je jedan od najboljih golmana 21. veka.

Na kraju, ipak se mora priznati da je Bajern potpuno zasluženo u finalu, a tome u prilog ide činjenica i da su trijumfovali na svih deset utakmica ove sezone u Ligi šampiona (šest u grupi, oba meča osmine finala, kao i u utakmicama četvrtfinala i polufinala u Lisabonu).

Veliko finale zakazano je za nedelju, 23. avgust, u 21 čas, a igraće se na stadionu "Da Luž" koji je u vlasništvu Benfike.

Lion - Bajern 0:3 (0:2)

/Gnabri 18, 33, Levandovski 88/

DRUGO POLUVREME

Kraj - Bajern je slavio sa 3:0! Šampion Nemačke je potpuno zasluženo u velikom finalu.

 

90+2. minut - Toliso je sa peterca prebacio prečku. Bila je to velika šansa za četvrti gol Bavaraca.

90. minut - Igraće se još tri minuta.

88. minut - GOOOOOL! 3:0 za Bajern! Robert Levandovski stavlja tačku. Centrirao je Kimih iz slobodnog udarca sa desne strane, a Poljak je sjajno skočio i glavom poslao loptu u mrežu.

 

86. minut - Tijago Mendeš je dobio žuti faul zbog neopreznog starta nad Kimihom.

84. minut - Pokušao je Auar sa ivice kaznenog prostora, ali je lopta završila u naručju Manuela Nojera.

80. minut - Poništen gol Bajerna! Kutinju se igra fudbal, zatresao je mrežu Liona, ali je bio u nedozvoljenoj poziciji, pa je rezultat ipak ostao nepromenjen.

 

78. minut - Oprobao je Kutinjo udarac, ali nije imao sreće. Lopta je prošla tik pored stative.

75. minut - Već 15 minuta se ne dešava ništa previše uzbudljivo u Lisabonu. Fudbaleri Bajerna rutinski privode meč kraju i ne umaraju se previše.

68. minut - Uposlio je Miler Levandovskog, ali centarfor šampiona Nemačke nije uspeo da ugrozi Lopesa.

 

60. minut - Ponovo je pokušao Ekambi, ali je šutirao traljavo iz korektne situacije.

58. minut - Toko Ekambi propušta još jednu ogromnu šansu. Bio je potpuno sam ispred Nojera, ali je nemački čuvar mreže uspeo da odbrani njegov šut.

 

56. minut - Nebeski skok Marsela posle kornera, ali je loptu posle njegovog šuta ipak ukrotio Nojer.

51. minut - Odličnu šansu propušta Ivan Perišić. Primio je Hrvat jako dobar pas, sa leve strane je ušao u šesnaesterac, ali je loše šutirao.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme, a oba trenera su napravila po jednu izmenu. U ekipi Liona je Tijago Mendeš zamenio Bruna Gimaraeša, dok je sa druge strane Niklas Zule ušao umesto Džeroma Boatenga.

 

 

PRVO POLUVREME

Poluvreme - Lion je bolje otvorio meč, sjajnim šansama za Depaja i Ekambija, ali je potom Gnabri kaznio "lavove" i sa dva gola dozvolio Bavarcima da mirno pođu na odmor.

 

42. minut - Marsal je zaradio žuti karton zbog oštrog prekršaja nad Levandovskim.

38. minut - Gnabri je uputio loptu ka Levandovskom, ali je Poljak malo kasnio, pa nije uspeo da zatrese mrežu.

 

35. minut - Žuti karton za Marsela zbog udaranja Levandovskog bez lopte.

33. minut - GOOOOOL! 2:0 za Bajern! Ponovo Gnabri. Nemac je uspeo da se domogne lopte u velikoj gužni nakon što Levandovski nije postigao gol, ali je on "ispravio" Poljaka.

 

31. minut - Levandovski šutira glavom posle kornera, ali preko gola.

25. minut - Šutirao je ponovo opasno Gnabri, ali je ovog puta Lopes dobro intervenisao.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Detalj sa meča u Lisabonu

22. minut - Fudbaleri Bajerna su pokušali lukavom akcijom iz slobodnog udarca da dođu do novog gola, ali je Tomas Miler slabo zahvatio loptu.

18. minut - GOOOOOL! Bajern vodi 1:0! Bavarci su kaznili promašaje Liona, a egzekutor je Serž Gnabri. Nemački reprezentativac je poslao pravu bombu sa ivice kaznenog prostora posle odličnog solo prodora.

 

17. minut - Stativa! Lion propušta još jednu kolosalnu šansu. Ekambi je bio u odličnom prodoru, šutirao iz odlične pozicije, ali je samo pogodio stativu.

 

11. minut - Sada je ozbiljnu priliku propustio Leon Gorecka, ali je loše zahvatio loptu u situaciji 'jedan na jedan' sa golmanom Lopesom.

 

4. minut - Kakav promašaj Memfisa Depaja! Fantastična kontra Liona je propala. Holanđanin je maltene zaobišao Nojera, ali je šutirao pored gola.

 

1. minut - Utakmica je počela.

 

 

Lion - Bajern

Bajern će nastupiti u standardnoj formaviji 4-2-3-1, dok će se Lion koncentrisati na odbranu, a u napadu će se osloniti na individualne kvalitete Depaja i Ekambija.

 

 

Nešto više od sat vremena pre početka susreta pojavile su se startne postave.

 

 

Lion - Bajern

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading