RADIKALAN POTEZ UEFA: Navijači se vraćaju u ovom evro takmičenju

Autor: Tanjug, Republika

Sport

19.08.2020

15:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stadioni će opet biti puni.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ilustracija

Evropska fudbalska unija (UEFA) saopštila je danas da je sa generalnim sekretarima 55 članica održan video sastanak o mogućem postepenom povratku navijača na utakmice pod njenim okriljem.

Kako se navodi u saopštenju, UEFA po ovom pitanju sarađuje sa Vladama svih zemalja i zdravstvenim timovima i zajednički je zaključak da je potrebno sprovesti maksimalne higijenske i sanitarne mere kako bi se pre povratka navijača garantovalo zdravlje svih prisutnih.

 

Zaključci sa sastanka biće saopšteni narednih dana, ali iz UEFA smatraju da je rano za povratak navijača početkom septembra na utakmicama Lige nacija reprezentacija i predlog je da "pilot meč" za povratak navijača, u redukovanom broju, bude utakmica Superkupa Evrope u Budmpešti 24. septembra.

Takođe, tema sastanka bio je potencijalni karantin prilikom povratka reprezentativaca iz nekih zemalja i dogovoreno je da savezi od Vlada zemalja traže izuzeće, posebno što se svi fudbaleri redovno testiraju kao deo obaveznog protokola UEFA.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading