JAKO LOŠE VESTI ZA HRVATE: Fudbaler Dinama zaražen koronom! UEFA možda izbaci "modre" iz Lige šampiona

Autor: Tanjug, Republika

Sport

19.08.2020

14:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neizvesna budućnost u Evropi kluba sa "Maksimira".

Navijači Dinama

Jedan fudbaler zagrebačkog Dinama pozitivan je na koronavirus, ali njegov identitet nije objavljen, saopštio je hrvatski šampion.

- Obaveštavamo javnost o tome da je jedan igrač Dinama pozitivan na COVID-19. Shodno Zakonu o zaštiti ličnih podataka nismo u mogućnosti objaviti identitet osobe pozitivne na virus - navodi se u saopštenju kluba.

Zaraženi fudbaler je shodno epidemiloškim propisanim merama stavljen u samoizolaciju.

- Prema proceni lekarske službe kluba i epidemiološke službe u ovom trenutku nema potrebe za samoizolacijom ostalih igrača ili članova stručnog štaba, s obzirom na to da zaraženi igrač unutar kruga stadiona nije bio u bliskom kontaktu s drugim osobama u zatvorenim prostorima - ističu iz Dinama.

 

Dinamo podseća da su klubovi učesnici UEFA takmičenja obavezni uoči svake utakmice odraditi testiranja na COVID-19, i to dva puta uoči odigravanja utakmice.

- Svi članovi prvog tima će u četvrtak 20. avgusta ponovo biti testirani na COVID-19, a nekoliko dana nakon toga odradiće se i drugo testiranje - kaže se u saopštenju.

Takođe, dodaje da će klub "sprovoditi pojačan nadzor u narednim danima, te će pažljivo pratiti situaciju unutar kluba kako bi se zaštitili igrači, stručni štab i svi zaposleni".

Dinamo kvalifikacije za Ligu šampiona počinje 25. avgusta gostovanjem pobedniku večerašnjeg duela između Florijane sa Malte i rumunskog Kluža.

Podsetimo, FK Drita sa tzv. Kosova je izbačena iz evropskih takmičenja zbog koronavirusa, a slično može da očekuje i FK Priština narednih dana, pa nam ostaje da vidimo kako će Dinamo proći pred UEFA.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading